Ερευνα: Σε υψηλό 10 ετών οι προοπτικές απασχόλησης

Ερευνα: Σε υψηλό 10 ετών οι προοπτικές απασχόλησης12.09.2018Επιχειρήσεις

Πού θα ανοίξουν θέσεις εργασίας

Οι πιο θετικές προοπτικές των τελευταίων 10 ετών για την απασχόληση καταγράφονται σε πρόσφατη έρευνα για την ελληνική αγορά εργασίας, με τους τομείς του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, καθώς και της ενέργειας, να δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα δημιουργήσουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί τακτικά η εταιρία Manpower

Group, οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2018 αναμένονται αισιόδοξες. Συγκεκριμένα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο 16%, αποτελώντας τις υψηλότερες προοπτικές για 10 και πλέον χρόνια, ενώ παρουσιάζουν βελτίωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

«Οι Ελληνες εργοδότες αναμένουν αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2018» αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας επισημαίνοντας ότι «το 21% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 9% μείωση, ενώ το 66% δεν αναμένει κάποια αλλαγή».

Οι εργοδότες

Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων αναμένονται από τους εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του 36%. Οι εργοδότες των πολύ μικρών επιχειρήσεων προβλέπουν μέτρια δραστηριότητα προσλήψεων, καταγράφοντας προοπτικές της τάξης του 8%.

Τα πιο αισιόδοξα μηνύματα εκπέμπονται από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται στο 21%). Οι εργοδότες στον τομέα του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και της ύδρευσης καταγράφουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα