Σχολικά κίνδυνος - θάνατος στο μπλοκάκι της Τροχαίας

Σχολικά κίνδυνος - θάνατος στο μπλοκάκι της Τροχαίας12.09.2018Αστυνομικά

Εντονο προβληματισμό προκαλεί η σωρεία παραβάσεων που διαπίστωσε η Ελληνική Αστυνομία χθες στα σχολικά λεωφορεία, στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς

Συγκεκριμένα, μετά τον έλεγχο συνολικά 511 σχολικών οχημάτων βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις!

Οι περισσότερες από αυτές (42) αφορούσαν

τον ταχογράφο του οχήματος, που είναι η συσκευή που δείχνει μεταξύ άλλων τη μέση ωριαία ταχύτητα, ενώ 10 ήταν οι παραβάσεις για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Παράλληλα, τέσσερις παραβάσεις αφορούσαν φθαρμένα ελαστικά, δύο έλλειψη πυροσβεστήρα, πέντε στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, δύο στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, μία έλλειψη φαρμακείου, μία μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, τρεις για παραβίαση ορίου ταχύτητας, μία παραβίαση σημάνσεων, ενώ 51 ήταν οι λοιπές παραβάσεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ μία από τις προτεραιότητές της είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από τροχονόμους στους δρόμους που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα και την αποκατάσταση των οδικών σημάτων που λείπουν σε αυτούς.

Την ίδια στιγμή χθες, με πρωτοβουλία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση στα σχολεία για την τελετή του αγιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα