Δημοψήφισμα ή κάλπες για το Σκοπιανό!

Δημοψήφισμα ή κάλπες για το Σκοπιανό!12.09.2018Παρασκήνιο

Νέα προειδοποιητική βολή του Καμμένου σε Τσίπρα. Τι είπε ο ΥΕΘΑ και για ΕΛΒΟ, αναδρομικά, ΠΑΟΚ

αλλά και... Τζιτζικώστα

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία ή παραγώγου αυτού δεν πρόκειται να δεχθεί για το όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ο κ. Καμμένος, αφού σημείωσε ότι έχει μια έντιμη συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας». «Αλλά αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η μία να γίνει δημοψήφισμα, η δεύτερη να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή μετά το πέρας της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και η τρίτη να προσφύγει στις εκλογές.
Ωστόσο, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή μετά τον Μάιο του 2019, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει τι στάση θα κρατήσει.
«Θα την εφαρμόσει; Αλλα λέει έξω, άλλα μέσα, άλλα στη Θεσσαλονίκη. Εμείς ξεκάθαρα λέμε όχι» είπε.

Για τα αναδρομικά των στρατιωτικών είπε ότι θα δοθούν σύντομα από τον Οκτώβριο ή λίγο καιρό μετά κι ότι υπάρχει το ποσό σε μετρητό. Τόνισε ότι τα ποσά είναι περίπου από 1.300 ευρώ για τους λοχίες και 6.500 για τους συνταγματάρχες, ενώ διευκρίνισε ότι αναδρομικά θα πάρουν οι συνταξιούχοι απόστρατοι.

Εκτενώς μίλησε για την παραχώρηση για 100 χρόνια του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου στον ΠΑΟΚ και είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις και με τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας μάλιστα ότι προτιμά να δοθούν χώροι των πρώην στρατοπέδων στις ομάδες και στον αθλητισμό παρά σε δημάρχους που τους αφήνουν και τελικά γίνονται στέκια τοξικομανών, καθώς δεν έχουν κανέναν σχεδιασμό για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων.

Κατηγόρησε τον εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ λέγοντας ότι λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών κι ότι σαμποτάρει την εταιρία, καθώς έκρυψε προσφορά μιας εταιρείας της Νότιας Αφρικής κι ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις. Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ.
Ερωτώμενος αν θα στηρίξει και πάλι τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον κάλεσε να επιλέξει αν θα ζητήσει ξανά τη λαϊκή εντολή και είπε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. είναι ανοιχτοί σε συζήτηση για το ενδεχόμενο στήριξης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν θα προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε πως, από ό,τι ξέρει, ο πρώην πρωθυπουργός θα το έκανε μόνο αν η εκλογή γινόταν από τον λαό.

Σε συζητήσεις για την αγορά δανείων

Στην ερώτηση της «δημοκρατίας» αν υπάρχει σκέψη για αγορά μέσω ειδικού λογαριασμού των δανείων των στρατιωτικών από τις τράπεζες, ο κ. Καμμένος απάντησε θετικά τονίζοντας ότι έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με τις τράπεζες και έχουν καταγραφεί τα αιτήματα, όπου οι απόστρατοι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Τόνισε επίσης ότι το μοντέλο αυτό θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους πολίτες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα