Ερχονται τώρα αποζημιώσεις για τους συνδρομητές όταν «σέρνεται» το ίντερνετ

Ερχονται τώρα αποζημιώσεις για τους συνδρομητές όταν «σέρνεται» το ίντερνετ27.12.2018Ρεπορτάζ

Τέλος στη φάμπρικα με τα εικονικά στοιχεία για τις ταχύτητες σύνδεσης στο internet που προσφέρουν ορισμένα πακέτα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με τον Εθνικό Κανονισμό Ανοικτού Διαδικτύου.

Οι πάροχοι έχουν προθεσμία οκτώ μηνών από τη δημοσίευση του κανονισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ώστε να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις

και για κάθε ευρυζωνική σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας να αναφέρουν λεπτομερώς την «ελάχιστη, μέγιστη, συνήθως διαθέσιμη και διαφημιζόμενη ταχύτητα» σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Και στην κινητή τηλεφωνία οι πάροχοι υποχρεούνται να αναφέρουν τη «μέγιστη και διαφημιζόμενη ταχύτητα των εμπορικών προϊόντων της υπηρεσίας που αναφέρονται στους όρους παροχής/χρήσης, ξεχωριστά στη ροή ανόδου και στη ροή καθόδου». Σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις η πραγματική ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο βρίσκεται αρκετά μακριά από την ονομαστική, δηλαδή αυτήν που αναφέρεται από τους παρόχους (π.χ., έως 24 Mbps).

Στον κανονισμό προβλέπεται ότι οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο αναφέρουν στους όρους παροχής/χρήσης των υπηρεσιών τις επανορθώσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούνται οι συνδρομητές σε περίπτωση που διαπιστωθούν συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις μεταξύ της μετρούμενης ταχύτητας στο διαδίκτυο και της ταχύτητας που αναφέρεται στους όρους παροχής/χρήσης της υπηρεσίας.

Στον κανονισμό αναφέρεται και ότι «παραδείγματα δυνατών επανορθώσεων ή αποζημιώσεων ανεξαρτήτως τύπου δικτύου είναι έκπτωση στον λογαριασμό, δυνατότητα για διακοπή του συμβολαίου χωρίς χρέωση, επιστροφή τμήματος ή συνόλου του παγίου ή συνδυασμός αυτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα