Εχασε πάλι το... μέτρο ο στρατηγός του twitter και του facebook

Εχασε πάλι το... μέτρο ο στρατηγός του twitter και του facebook 27.12.2018

Ατόπημα... μεγατόνων από τον Κωσταράκο • Επιτέθηκε στον Ρήγα για δήθεν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο Στράτευμα

Με περισσό θράσος επιχειρεί να μπει στον χώρο της πολιτικής ο στρατηγός, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Δίχως να διστάσει να χρησιμοποιήσει, στο πλαίσιο των προσωπικών του βλέψεων, ακόμα

και τις Ενοπλες Δυνάμεις, ο αρχηγός-facebook (καθότι επιλέγει να κάνει πολιτική διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) εξαπέλυσε επίθεση κατά του νυν αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα, με αφορμή ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Κωσταράκος, που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στο συνέδριο της Ν.Δ. και «φλερτάρει» με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ουσιαστικά μιλά για διπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εγκαλεί λανθασμένα για παλαιότερους χαρακτηρισμούς για το στράτευμα. Και αυτό διότι τα περί «πουλημένων», «γερμανοτσολιάδων», «δωσιλόγων», «πολεμοκάπηλων» και «ενεργούμενων της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου και των Βρυξελλών», στα οποία αναφέρεται τώρα, αφορούσαν αιχμές κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου και όχι για την κατάσταση στον στρατό.

Ο μοναδικός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Κωσταράκος ήταν ο μοναδικός αρχηγός ΓΕΕΘΑ και γενικά ο μοναδικός Ελληνας στρατιωτικός από το 1944 έως σήμερα που κατέθεσε στεφάνι στο νεκροταφείο των Γερμανών οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο κατά την εισβολή στην Ελλάδα και κατά την Κατοχή, 1941-1944, χωρίς πάντως ούτε γι' αυτήν την ενέργειά του να δεχτεί κριτική από κανένα κόμμα.

Εν προκειμένω, αποφάσισε να βάλει κατά του κ. Ρήγα, επειδή (άκουσον άκουσον!) τόνισε πως «η αφοσίωση των Ε.Δ. στην αποστολή τους, που την επιτέλεσαν με υψηλό επαγγελματισμό, η υψηλή ετοιμότητά τους και το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού τους συνέβαλαν καθοριστικά στο να βγει η χώρα μας αλώβητη και με ψηλά το κεφάλι από αυτή τη δύσκολη κατάσταση». Το αυτονόητο, δηλαδή, που είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο κ. Κωσταράκος θέλησε να το κάνει «σημαία» της αντιπολιτευτικής ρητορικής του, αναζητώντας προφανώς να βρει «ευήκοα ώτα» στην Πειραιώς, εν όψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών.

Υπερασπίστηκε δε με πάθος τα πεπραγμένα της περιόδου 2011-2015, ενώ αναφερόμενος στον Παναγιώτη Ρήγα είπε: «Δεν πειράζει. Και μόνο η αναγνώριση της προσφοράς των Ε.Δ. είναι ένα σημαντικό γεγονός. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Απαντώντας, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε: «Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, με προσωπική πολιτική ατζέντα και άκρως ιδιοκτησιακή αντίληψη για τις Ενοπλες Δυνάμεις, παρεμβαίνει στον δημόσιο λόγο διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Αμυνα. Καλή του τύχη στη νέα του καριέρα. Οφείλει όμως να μη χρησιμοποιεί τις Ενοπλες Δυνάμεις για να κάνει (μικρο)πολιτική. Δυστυχώς, στην περίπτωσή του, τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα