Έρχεται αύξηση στο κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης!

Έρχεται αύξηση στο κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης!17.12.2019Οικονομία

Μπαίνουν επιπλέον μέχρι και 10.000.000 € στο επίδομα, το οποίο θα καταβληθεί έως 31 Δεκεμβρίου

Οι περισσότερες από 500.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση να αυξήσει το σχετικό κονδύλι, όπως προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατεθούν επιπλέον 5.000.000-10.000.000 ευρώ για το επίδομα, το οποίο θα καταβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό ποσό για το επίδομα θέρμανσης ήταν 68.000.000 ευρώ και αναμένεται να φτάσει έως τα 78.000.000 ευρώ. Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να καταβληθούν τα επιδόματα έως το τέλος του έτους, ενώ τον Ιανουάριο το οικονομικό επιτελείο θα επανεξετάσει το όλο θέμα και θα λάβει αποφάσεις για τυχόν επανενεργοποίηση της διαδικασίας, ανάλογα με τις εξελίξεις. Τότε θα κριθεί επίσης εάν θα χρειαστεί να ληφθεί ειδική μέριμνα για δικαιούχους του επιδόματος οι οποίοι δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο έως το τέλος του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν, λοιπόν, στη διάθεσή τους ακόμα τέσσερις ημέρες για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet, ενώ οι σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να γίνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 16 λεπτά για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς να τίθενται συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας και τη γεωγραφική ζώνη.

Κριτήρια

Το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φτάνει τα 350 ευρώ (είναι το ανώτατο πλαφόν), ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη. Η βασική αλλαγή στην επιδότηση σε σχέση με πέρυσι είναι η εξής: Το ποσό επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης παραμένει 0,16 ευρώ, αλλά για να λάβει ο δικαιούχος το παραπάνω επίδομα αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ανωτέρω επιδόματος. Ετσι, η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι του ανωτέρω ύψους.

Το επίδομα αυξάνεται κατά 10% για κάθε παιδί. Για νοικοκυριά με ένα παιδί το επίδομα αρχίζει από τα 70 ευρώ και φτάνει τα 275 ευρώ, με δύο παιδιά κυμαίνεται από 77 έως 300 ευρώ, με τρία παιδιά από 83 έως 325 ευρώ και με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά από 90 έως 350 ευρώ. Οι γεωγραφικές ζώνες σπάνε σε ορεινές και μη ορεινές, ενώ ανεξαρτήτως ζώνης χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας σε κάθε άγαμο δικαιούχο και για τα πρώτα 100 τ.μ. σε κάθε έγγαμο ή συνάψαντα σύμφωνο συμβίωσης ή σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα