Επιβεβαίωση της «δημοκρατίας» για τη συνάντηση Τσίπρα, Πομπέο, Νετανιάχου στο Ισραήλ

Επιβεβαίωση της «δημοκρατίας» για τη συνάντηση Τσίπρα, Πομπέο, Νετανιάχου στο Ισραήλ09.03.2019Παρασκήνιο

Χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου στο twitter επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»...

...από τις 28 Φεβρουαρίου, ότι η τριμερής σύνοδος κορυφής του ιδίου, του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Κύπριου προέδρου

Ν. Αναστασιάδη θα συγκληθεί σε λίγες ημέρες στην Ιερουσαλήμ, αντί της Κρήτης, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει, επίσης, τη συμμετοχή στη σύνοδο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο, από τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε, από τον Δεκέμβριο, ότι θα επισκεπτόταν την Κρήτη για παράλληλες διμερείς συνομιλίες με τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «δημοκρατίας», λόγω έλλειψης χρόνου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει (ή, αν υπάρξει, πόσο θα διαρκέσει) συνάντηση του κ. Πομπέο με τον κ. Τσίπρα στην ισραηλινή πρωτεύουσα, αλλά οι σχετικές διπλωματικές διαβουλεύσεις συνεχίζονται και ελπίζεται να καρποφορήσουν.

Η ανάρτηση του κ. Νετανιάχου αναφέρει πως «σε μερικές ημέρες οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας θα έλθουν εδώ, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο, προκειμένου να προχωρήσουμε με τον αγωγό αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω αυτών των χωρών. Το ναυτικό θα προστατέψει επίσης αυτόν τον αγωγό».

Keywords
Τυχαία Θέματα