Επιτάφιος με καταιγίδες, Πασχαλιά με καλοκαιρία

Επιτάφιος με καταιγίδες, Πασχαλιά με καλοκαιρία04.04.2018Ρεπορτάζ

Ανοιξιάτικες μέρες με ένα διάλειμμα τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο

Ρεπορτάζ
Γιώτα Φλώρου

Mε λιακάδα και καλές θερμοκρασίες θα γίνει φέτος το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της Εβδομάδας των Παθών η... διάθεση του καιρού θα έχει

σκαμπανεβάσματα.

Oπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, «σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος και θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που θα φτάσουν μέχρι και τους 22 βαθμούς.
Παράλληλα, οι θάλασσες θα είναι πολύ καλές για να ευνοηθούν τα ταξίδια των εκδρομέων του Πάσχα».

Μεταβολή

Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει τη Μεγάλη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, εκτός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μάλιστα, οι άστατες καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν και την Αττική, κάτι που σημαίνει ότι υπό βροχή θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου. Αξίζει να αναφερθεί πως η θερμοκρασία τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει πτώση περίπου 4 με 5 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Επίσης, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Οπως, όμως, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Καντερές: «Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ και η Ανάσταση θα γίνει με σχετικά καλό καιρό».

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μέρες και ο ήλιος θα ευνοήσει το ψήσιμο του οβελία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν λίγες βροχές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, οι εκδρομείς του Πάσχα δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την επιστροφή τους από τις κοντινές και πιο μακρινές εξορμήσεις τους, καθώς τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη του Πάσχα ο καιρός θα συνεχίσει να είναι καλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα