Εκανε «ταμείο» η αντιτρομοκρατική!

Εκανε «ταμείο» η αντιτρομοκρατική! 09.05.2018Αστυνομικά

Συνελήφθησαν 14 άτομα που έβαζαν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του αποστολέα των τρομοδεμάτων Γιαγτζόγλου

Στη σύλληψη 14 ατόμων, που φέρεται ότι έχουν εμπλοκή με το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», προχώρησε χθες η Αντιτρομοκρατική.

Πρόκειται για 11 άνδρες και τρεις γυναίκες, που κατέθεταν χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό του προφυλακισμένου νεαρού που κατηγορείται για συμμετοχή

στη βομβιστική απόπειρα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Τον λογαριασμό φέρεται ότι είχε ανοίξει στη Western Union ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου με το ίδιο πλαστό δελτίο ταυτότητας που είχε χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση της γιάφκας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου είχε συλληφθεί στις 28 Οκτωβρίου του 2017 για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό.

Η έρευνα για το «επαναστατικό ταμείο» άρχισε από την ΑΑΔΕ, που εντόπισε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό από στοιχεία που είχε αποστείλει ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας και οι ειδικοί τον έθεσαν σε «παρατήρηση», καθώς περιείχε ένα ποσό κοντά στα 4.000 ευρώ. Ετσι, κατάφεραν να εντοπίσουν τους ανθρώπους που είχαν καταθέσει κατά καιρούς σε αυτόν χρηματικά ποσά της τάξης των 50, 100 και 200 ευρώ τη φορά.

Τα στοιχεία που διασταυρώθηκαν από την ΑΑΔΕ διαβιβάστηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και ένας Αλβανός. Χθες το πρωί οι 14 ύποπτοι συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής με ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής.

Οπως αποδείχθηκε, κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει σχέση με τρομοκρατία ή με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι έχουν φίλους ή συγγενείς οι οποίοι εκτίουν ποινές για διάφορα ποινικά αδικήματα στις Φυλακές Κορυδαλλού και μάλιστα στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Φέρεται, μάλιστα, ότι είχαν καταθέσει χρήματα στον επίμαχο λογαριασμό στη Western Union ως «αντίτιμο» για τα χρήματα που είχαν ξοδέψει οι κρατούμενοι των «Πυρήνων», κάνοντας διάφορες εξυπηρετήσεις στους ποινικούς, όπως να τους εφοδιάζουν με αλκοολούχα ποτά και κινητά!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιοι εκ των συλληφθέντων ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του Γιαγτζόγλου, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.
Τα 14 άτομα κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ήδη οι επτά πρώτοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των εις βάρος τους ενταλμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα