Εκοιμήθη χθες ο πατήρ Κ. Στρατηγόπουλος, πνευματικός χιλιάδων πιστών

Εκοιμήθη χθες ο πατήρ Κ. Στρατηγόπουλος, πνευματικός χιλιάδων πιστών11.09.2018Πρόσωπα

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος (φωτό), μια ξεχωριστή μορφή κληρικού και πνευματικός χιλιάδων πιστών, αναχώρησε χθες για την «επουράνια Ιερουσαλήμ»

Το πνευματικό αποκούμπι για πολλές πονεμένες ψυχές, ο ιερέας στου οποίου το πετραχήλι βρήκαν παρηγορία πολλές ψυχές και τόσες άλλες αναπαύθηκαν από τον παραμυθητικό λόγο του, δεν βρίσκεται ανάμεσά μας.

Πολίτης στην καταγωγή και Ρωμιός στην ψυχή, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωσταντίνος Στρατηγόπουλος

γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Από τη βασιλίδα των πόλεων βρέθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία είχε κλίση στη μάθηση και την Εκκλησία. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του πήρε πτυχίο στα οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και πτυχίο Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στον τομέα της ιεραποστολής στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας και στα οικονομικά.

Συνδεόταν πνευματικά με τον μακαριστό π. Γαβριήλ Τσάφο, που τον πήρε ως βοηθό όταν έγινε προϊστάμενος στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκεί έδειξε τις αρετές του, αλλά και την πανεπιστημιακή εξειδίκευσή του στην ιεραποστολή, διευθύνοντας για περίπου 30 χρόνια το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής και το Φροντιστήριο Κατηχητών.

Υπήρξε πολυσχιδής πνευματική προσωπικότητα, πολυγραφότατος και παραγωγός στα ερτζιανά.

Οι εκπομπές που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Πνευματικά παιδιά του τον χαρακτηρίζουν έναν φωτεινό φάρο, που συγκέντρωνε χιλιάδες κόσμο στις ομιλίες και στα κηρύγματά του.

Keywords
Αναζητήσεις
π. κωνσταντινος στρατηγοπουλος κηδεια, κωνσταντίνος στρατηγόπουλος κηδεια
Τυχαία Θέματα