Εκκλησία για τους νέους εγκαινίασε ο Ιερώνυμος

Εκκλησία για τους νέους εγκαινίασε ο Ιερώνυμος09.11.2017Πρόσωπα

Στις νέες και στους νέους της Ελλάδας αφιερώθηκε ο ναός που εγκαινίασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Λαγκαδά.

Πρόκειται για την εκκλησία των Θεοφανίων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, που ανεγέρθηκε με στόχο τη γνωριμία των νέων με τη λειτουργική ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας.

Σε μια κίνηση με βαθύ συμβολισμό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,

μετά τη λειτουργία των εγκαινίων, παρέδωσε τον νέο ναό στους νέους και στα παιδιά όχι μόνο της περιοχής του Λαγκαδά και της Μακεδονίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο ναός είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ενσωματώνοντας παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μοντέρνα στοιχεία. Βασικό χωροταξικό γνώρισμά του είναι η απουσία κιόνων στο εσωτερικό, παρέχοντας ανεμπόδιστη ορατότητα στο εκκλησίασμα. Το ιερό τέμπλο έχει αντικατασταθεί από θωράκια, όπως στις παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, προκειμένου οι πιστοί να έχουν άμεση οπτική επαφή με την τέλεση της θείας ευχαριστίας στην Αγία Τράπεζα.



Στον ναό θα υπάρχει πλήρης εφαρμογή της κατήχησης, μια και θα αποτελεί το «κέντρο λειτουργικής κατηχήσεως και ζωής» της Μητρόπολης Λαγκαδά, με ειδικό σκοπό την ποιμαντική μέριμνα της νεολαίας. Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Λαγκαδά, επόμενος στόχος είναι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων, ώστε τα παιδιά να μπορούν να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, απευθυνόμενος στους νέους και στα παιδιά, τόνισε ότι είναι η ελπίδα για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, σημειώνοντας με αφορμή τα εγκαίνια του νέου ναού ότι «όταν μπαίνουμε στην εκκλησία παίρνουμε δυνάμεις και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Η Εκκλησία δεν διαιρεί. Δεν ξεχωρίζει».

Αντ. Τριανταφύλλου

Keywords
Τυχαία Θέματα