Εισαγγελική έρευνα για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού

Εισαγγελική έρευνα για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού18.01.2019Ρεπορτάζ

Δημιουργήθηκε σε σεισμογενή ζώνη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Γραμματικού ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης, με αφορμή καταγγελίες κατοίκων και φορέων, οι οποίοι αντιδρούν εδώ και χρόνια στη λειτουργία του.

Την έρευνα, που έχει ως αντικείμενο να διαπιστωθεί

η βασιμότητα των καταγγελιών, θα διενεργήσει η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλη.

Σε ρέματα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι οποίες θα τεθούν στο μικροσκόπιο της εισαγγελέως, ο ΧΥΤΥ Γραμματικού έχει κατασκευαστεί πάνω σε σεισμογενή περιοχή και ρέματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Γραμματικού είναι αντίθετοι με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ στην περιοχή τους, ωστόσο οι αντιδράσεις αυτές έχουν κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς πρόσφατα ψηφίστηκε από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) η πρόταση για ετήσια δυναμικότητα του ΧΥΤΥ 23.250 τόνων, εξέλιξη που επί της ουσίας σηματοδοτεί και την έναρξη λειτουργίας του.

Από την πλευρά τους, τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) τονίζουν ότι η κατασκευή του έργου πληροί όλες τις περιβαλλοντικές οδηγίες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επισημαίνουν ότι η λειτουργία του ΧΥΤΥ αφορά τα σκουπίδια του Δήμου Μαραθώνα και των όμορων δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα