Πατάει «φρένο» το Μαξίμου για την επικύρωση

Πατάει «φρένο» το Μαξίμου για την επικύρωση18.01.2019ΣΥΡΙΖΑ

Στις «καθυστερήσεις» ποντάρει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου για την κύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων

Παρά τα σενάρια περί επίσπευσης των διαδικασιών, τα οποία διακινούνταν μάλιστα ευρέως τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, τελικά το κυβερνητικό στρατόπεδο αποφάσισε να πατήσει... φρένο. Οπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, δεν πρόκειται να επιλεγούν διαδικασίες «fast track» ούτε για τη συζήτηση ούτε για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας

φαίνεται ότι ξαφνικά άρχισε να κατανοεί τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η συγκεκριμένη συμφωνία στην κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο. Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού αλλά και απορρόφησης των έντονων κραδασμών που έχουν προκληθεί, το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε να διανεμηθεί την ερχόμενη Κυριακή διά του Τύπου στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας.

Ολες οι πτυχές

«Πρόθεσή μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης για όλες τις πτυχές της, ούτως ώστε με νηφαλιότητα να μπορεί να κρίνει αν αυτή είναι υπέρ ή κατά των εθνικών συμφερόντων μας. Επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να κρίνει με λογική και ευαισθησία, και με βάση την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα και εθνικιστικές κορόνες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κερδίζοντας χρόνο, το Μαξίμου δεν επιθυμεί μόνο να γυρίσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία, αλλά και να ικανοποιήσει τον δεδηλωμένο στόχο της κυβέρνησης να αποσπάσει πάνω από 151 ψήφους.

Σε αυτήν τη λογική συνεχίζεται η πίεση προς όλες τις «δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις», όπως και σε «κάθε βουλευτή», «να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών με γνώμονα την αλήθεια και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιχνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα