Εγκυρες Πηγές: Τα παιχνιδάκια με την προανακριτική για την Υγεία

Εγκυρες Πηγές: Τα παιχνιδάκια με την προανακριτική για την Υγεία04.11.2018Παρασκήνιο

• Παιχνιδάκια κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την προανακριτική για την Υγεία

Αφήνει να διαρρεύσει ότι θα παραπέμψει πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει τρεις. Μα, για να φανεί μεγάθυμος και αντικειμενικός ακολουθεί τη λογική του Χότζα: Απλώνει τον τραχανά, για να τον μαζέψει μετά. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι στην τελική ευθεία

θα εξαιρεθούν από την πρόταση προς παραπομπή ο... Αβράμης (έτσι λένε οι αριστεροί τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο) και ο Σαλμάς. Για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας έχει ακουστεί, άλλωστε, σε ανύποπτη στιγμή από κορυφαίο συριζαίο ότι αυτός δεν πρόκειται να παραπεμφθεί με τίποτε, διότι, «αν σήμερα μιλάμε για σκάνδαλο Novartis, αυτό οφείλεται στον Σαλμά». Μάλιστα! Απ' όσο φαίνεται, το ενδιαφέρον των συριζαίων περιορίζεται σε Αδωνι (φωτό αριστερά), Βορίδη και Λοβέρδο (φωτό δεξιά).

• Τώρα για τη Novartis δεν μαθαίνω και πολλά πράγματα, για τον απλούσταστο λόγο ότι κανείς δεν ξέρει. Οι αριστεροί πήραν το μάθημά τους από τον προηγούμενο γύρο, που κόμπαζαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα, και τώρα τηρούν αιδήμονα σιγή. Ακούω, βεβαίως, φήμες για θυρίδες που άνοιξαν με αυτεπάγγελτη παραγγελία της Δικαιοσύνης. Για πρώην πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ που ζορίζονται. Για έναν συν έναν και για εξαίρεση των λοιπών οκτώ. Για έξι και εξαίρεση των λοιπών τεσσάρων. Για ιστορική συνάντηση Χαράλαμπου - Βασιλικής. Τα ακούω όλα αυτά, αλλά δεν «αγοράζω» τίποτε. Το μόνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει έως τα Χριστούγεννα.

• Μερική ικανοποίηση στην Ιεραρχία. Δεν του πέρασε του Οικουμενικού Πατριάρχη το αίτημα για κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος και για τις Νέες Χώρες. Από την άλλη, όμως, υπάρχει πολύς σκεπτικισμός για την ουδετεροθρησκεία.

• Μέσα στον Νοέμβριο προκηρύσσει το ΕΣΡ τις δύο άδειες τηλεοπτικών σταθμών. Μέσα στον Δεκέμβριο, η κατάθεση των εγγυητικών επιστολών. Μάρτιο θα ανακοινωθούν οι αδειούχοι. Δεν νομίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα βιαστούν να δώσουν άδειες εν όψει των εκλογών, ειδικά στους πολέμιούς τους.

• Πονοκέφαλος στη Ν.Δ. με τα αντάρτικα στις Περιφέρειες: Ηπείρου (Ριζόπουλος), Θράκης (Πέτροβιτς), Νοτίου Αιγαίου (Κόκκινος), Βορείου Αιγαίου (Μουτζούρης), Ιονίων Νήσων (Σπύρου). Πρόβλημα αποδοχής έχει σε νομούς της Πελοποννήσου και η υποψηφιότητα του Μεσσήνιου Νίκα, σύμφωνα με βουλευτές.

Κ.

ΥΓ: Απευθείας δρομολόγια του ΟΑΣΑ από το Ζηρίνειο έως το Φράγμα Μαραθώνα και το Καλέντζι, που έχει ωραίες ταβέρνες. Πώς φαίνεται σε ποια Περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Υποδομών κύριος Σπίρτζης!

Keywords
Τυχαία Θέματα