Εφιάλτης! Ανασύρουν συνεχώς σορούς

Εφιάλτης! Ανασύρουν συνεχώς σορούς25.07.2018Πρόσωπα

Στους 74 (επισήμως) μέχρι τα μεσάνυχτα οι νεκροί. Παρά το καθολικό σοκ οι πολίτες έκαναν αυτό που δεν έκανε η Πολιτεία

Ρεπορτάζ
Σπύρος Μουζακίτης

Μετά τον πύρινο όλεθρο που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά του επιβεβαιώθηκε και ο χειρότερος εφιάλτης... Οταν οι φλόγες τη Δευτέρα το απόγευμα περνούσαν σε χρόνο ρεκόρ από περιοχή σε περιοχή στην ανατολική Αττική έχοντας ως «συμμάχους» τους μανιασμένους ανέμους και αφήνοντας στο πέρασμά τους εικόνες βιβλικής καταστροφής, όλοι

προσεύχονταν για τους κατοίκους και την ασφάλειά τους.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τα όρια της εθνικής τραγωδίας... Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα ανέρχονται στους 74, ενώ 187 είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής (164 ενήλικοι και 23 παιδιά). Ωστόσο, την ίδια στιγμή άγνωστος προς το παρόν παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ οι πληροφορίες από τις πληγείσες περιοχές είναι παραπάνω από αποκαρδιωτικές.

Με δεδομένο ότι ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή των ανθρώπων που τα ίχνη τους έχουν χαθεί, ακόμη και από επίσημα χείλη μεταφέρονται προβλέψεις για περισσότερους από 100 αγνοουμένους...

Φωτογραφίες

Το facebook από χθες έχει κατακλυστεί από δημοσιεύσεις με φωτογραφίες ανθρώπων που οι συγγενείς τους έχουν να ακούσουν τη φωνή τους από τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης.

Η αγωνία τους ήταν διάχυτη στα κείμενα που έγραφαν, στα οποία δημοσίευαν και τα προσωπικά τους τηλέφωνα, με την ελπίδα ότι κάποιος έχει δει τα αγαπημένα τους πρόσωπα... Οι περιουσίες των ανθρώπων σε Κινέτα, Πεντέλη, Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι μετατράπηκαν σε στάχτη και άμορφη μάζα. Χθες οι κάτοικοι των περιοχών αυτών απηύθυναν με δάκρυα στα μάτια έκκληση στην Πολιτεία να κινηθεί άμεσα, προκειμένου να καλυφθούν έστω οι πρώτες ανάγκες των συμπολιτών τους οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν πού να μείνουν. Πάντως, εάν υπάρχει κάποια... αχτίδα αισιοδοξίας μέσα από τα αποκαΐδια, αυτή είναι η απίστευτη αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι πολίτες όλης της χώρας απέναντι στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν. Ο... μηχανισμός των απλών ανθρώπων μέχρι στιγμής δουλεύει ρολόι και έχουν συγκεντρωθεί σε πολύ λίγο χρόνο χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης, που αυτή τη στιγμή είναι πολύτιμα για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα