Δυτική Μακεδονία: Συντονισμός για παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους

12:22 25/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο τρόπος παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κοζάνης.

Κατά τη διάρκειά της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών με την Εκκλησία, τους Δήμους και τους φορείς της Περιφέρειας για την αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται από τους κατοίκους της περιοχής προς τους πυρόπληκτους. Εξετάσθηκε

επίσης, αν κριθεί απαραίτητο να οργανωθεί η μετάβαση ομάδας εθελοντών – διασωστών από τη Δυτική Μακεδονία στην Αττική.

«Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις εθελοντικές διασωστικές ομάδες, είναι σε πλήρη ετοιμότητα να προσφέρει όποια βοήθεια της ζητηθεί» τόνισε μετά τη σύσκεψη η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρία Καρυπίδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Περικλής Καραφυλίδης

Κοζάνη: Συγκέντρωση βοήθειας από Φορείς και Συλλόγους

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, πραγματοποιούνται σ΄ ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Φορείς και συλλογικότητες απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να συνεισφέρουν ώστε να συγκεντρωθούν τα είδη που χρειάζονται τα οποία είναι: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης κατανάλωσης όπως κονσέρβες, μπισκότα , φρυγανιές , γάλατα μακράς διάρκειας , πάνες, και μωρομάντηλα. Στον Δήμο Κοζάνης το σημείο συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης είναι το κτίριο των 40 μαρτύρων (ΚΗΦΗ) επί της οδού Πλακοπίτη (απέναντι από το εργατικό κέντρο). Η συγκέντρωση βοήθειας ξεκίνησε από χθες και συνεχίζεται σήμερα καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ για τις 26-27 Ιουλίου ια υπάρξει ανακοίνωση για αλλαγή τοποθεσίας.

Ωστόσο ήδη ο Δήμος Κοζάνης μέσω της Κοινωφελούς επιχείρησης προέβη σε επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία αλυσίδας Σουπερ Μάρκετ με έδρα την Αττική για την αποστολή άμεσης βοήθειας, ενώ λόγω των πολλών αναγκών θα προγραμματιστούν κ άλλες αποστολές.

Βοήθεια συγκεντρώνεται ακόμα:

Στο Coffee lovers Κοζάνης

-«Από πρώτο χέρι» Παύλου Μελά 19 και Δαβάκη 3

–Πρόσκοποι Δυτικής Μακεδονίας, Παπασιώπη 1 στο κέντρο της Κοζάνης

-Τμήμα Μέριμνας Ποντίων Κυριών της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης στην στέγη Ποντιακού Ελληνισμού επί της οδού Φιλίππου 30, Τετάρτη 25-7-2018 έως και την Παρασκευή 27-7-2018, και ώρες 9:00 -14:00 και 18:00 – 21:00.

-Λευκοπηγή

Κέντρο ξένων γλωσσών ΤARGET ( 9.30 – 2.30 και 5.30 – 8.30)

-Πρωτοχώρι

Σύλλογος Πρωτοχωρίου στο χώρο του (18:00 -21:00)

-Mαυροδένδρι
Τοπική Κοινότητα Μαυροδενδριου, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροδενδρίου, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Πτολεμαΐδα: Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Πρωτοβουλία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αττικής, ανέλαβαν φορείς του Εθελοντισμού, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και του Δήμου Εορδαίας, συγκεντρώνοντας συσκευασμένα είδη πρώτης ανάγκης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν συμπολίτες μας είναι ξηρά τροφή, (κρουασάν, μπισκότα κονσέρβες) βρεφικές κρέμες, παιδικό γάλα, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες fusidin, Bepanthol, Betadin. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να προσέρχονται αύριο Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Πέμπτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στο χώρο του Κολυμβητηρίου, για την παράδοση των παραπάνω ειδών

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Δήμος Σερβίων Βελβεντού: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού απευθύνει έκκληση προς τους φαρμακοποιούς αλλά και τους πολίτες του Δήμου να παράσχουν φαρμακευτική βοήθεια για τη στήριξη των θυμάτων που επλήγησαν από τις φωτιές στις περιοχές της Αθήνας. Τα φαρμακευτικά προϊόντα θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Κοινότητας και θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην Αθήνα. Υπάρχει ανάγκη για είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων: Βαζελινούχες γάζες fucidin, Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος, Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος, Φιάλες ορού ringers, Φιάλες ορού dextrose, Παλμικά οξύμετρα, Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, Τζελ εγκαύματος τύπου flagyl/ flogocalm, Pulvo spray, Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως), Αλουμινοκουβέρτες, Μάσκες μιας χρήσης v2, Αυτοκόλλητα ράμματα, Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane, Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ, Παυσίπονα, Λαβίδες, Ποδιές μίας χρήσεως. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου.Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24643 – 50115 Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 16:00 Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας 1 (εντός του Δημαρχείου), Σέρβια

Βοήθεια συγκεντρώνει και η Κοινωνία Πολιτών Βελβεντού σήμερα και αύριο από τις 6.30 το απόγευμα έως και τις 9.30 το βράδυ, στα γραφεία της, (σπίτι Τάσου Βαλωμά απέναντι από την Παιδική Βιβλιοθήκη ).

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Σιάτιστα: Συγκέντρωση βοήθειας από εθελοντική δράση

Η εθελοντική δράση εθελοντών Σιάτιστας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, στο χώρο δίπλα από τα οπτικά Κακάλης, στην Σιάτιστας.

Γρεβενά: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Κάλεσμα για βοήθεια κάνουν επίσης η Π.Ε. Γρεβενών σε συνεργασία με τους Δήμους Γρεβενών, Δεσκάτης και την Ι.Μ. Γρεβενών, ζητώντας τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης- κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές-, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου- εβαπορέ-, φάρμακα, γάζες, betadine, αλοιφές όπως fucidin, fucicort, και αναλγητικά κ.α., πάνες, σερβιέτες και μωρομάντηλα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η βοήθεια θα συγκεντρώνεται στη Μαθητική Εστία στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γρεβενών που βρίσκεται δίπλα στο Διοικητήριο Γρεβενών (Διεύθυνση τέρμα Κ. Ταλιαδούρη) από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών τηλ:2462353333-370 καθώς επίσης και με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών τηλ:2462353252

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών καλεί τα μέλη του να στηρίξουν την προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας. Τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 από τη 1 μετά το μεσημέρι έως και τις 3 στο γραφείο του Συλλόγου Κ. Ταλιαδούρη 16 (κτήριο πρώην Νομαρχίας) 1ος όροφος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Καστοριά: Κάλεσμα Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης

H Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε μια προσπάθεια στήριξης και συμπαράστασης προς όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, καλεί όλους τους πολίτες της ΠΕ Καστοριάς σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώνονται: τρόφιμα & φαρμακευτικό υλικό όπως: μπισκότα, κριτσίνια, κρουασάν, φρυγανιές, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ατομικοί χυμοί, γάλατα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένο νερό, παιδικές τροφές, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, Betadin, Bepanthol, Fucidin, γάζες, επίδεσμοι, παυσίπονα κλπ. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται την από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως & την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ , στο κτίριο της ΠΕ Καστοριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, τηλέφωνα επικοινωνίας 2467350200-201 & 24673 50216

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Περικλής Καραφυλίδης

Αργος Ορεστικό: Συγκέντρωση βοήθειας

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους πραγματοποιεί και ο Δήμος Άργους Ορεστικού. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο κτίριο του ΚΕΠ Άργους Ορεστικού.

(Για τον λόγο αυτό, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως μπισκότα, κριτσίνια, κρουασάν, χυμούς, γάλατα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές, μωρομάντηλα, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας κλπ. Κυρίως υπάρχει ανάγκη για φαρμακευτικό υλικό όπως Betadin, Bepanthol, Fucidin, γάζες Fucidin και γάζες απλές, επιδέσμους, παυσίπονα κλπ.)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» θα παραμείνει ανοιχτός έως την Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 19:00 και το Σάββατο από τις 12:00 έως τις 14:00 για τη συλλογή τροφίμων άμεσης κατανάλωσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Κοζάνη: Συγκέντρωση βοήθεια από την ΝΟΔΕ Κοζάνης

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα – κλινοσκεπάσματα – τρόφιμα – φάρμακα), για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική, ανέλαβε η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, με τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου και Σερβίων – Βελβεντού και την ΟΝΝΕΔ Κοζάνης. Η συλλογή θα γίνει σήμερα και αύριο από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το στα γραφεία των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, στα Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε., ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΟΝΝΕΔ Κοζάνης.

Κοζάνη: Συγκέντρωση βοήθεια από το Κίνημα Αλλαγής

Είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα συλλέγει η Ν. Ε του Κινήματος Αλλαγής στα γραφεία της, που βρίσκονται Θέμιδος 2 & Ι. Τράντα, στον 1ο όροφο, καθημερινά 18:00-21:00.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δυτική Μακεδονία, Συντονισμός,dytiki makedonia, syntonismos