ΕΔΕ (επιτέλους) για τη βία στο συλλαλητήριο

ΕΔΕ (επιτέλους) για τη βία στο συλλαλητήριο13.09.2018Παρασκήνιο

Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες για ύβρεις από άνδρες των ΜΑΤ

Eνορκη Διοικητική Εξέταση έχει διαταχθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στην πόλη, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται έπειτα από παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Αριστείδη Ανδρικόπουλου οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη για επίθεση εναντίον του από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ κάλυπτε τα επεισόδια.

Οπως κατήγγειλε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, ορισμένοι αστυνομικοί αποκαλούσαν «Βούλγαρους» τους διαδηλωτές. Οταν ο ίδιος τους κάλεσε να μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους αναφορές, εντείνοντας το ήδη φορτισμένο κλίμα, δύο από αυτούς τού επιτέθηκαν πιάνοντάς τον από τον λαιμό.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μήνυση για το περιστατικό, για το οποίο παρενέβη ο εισαγγελέας και απήγγειλε κατηγορίες για απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή βίας. Μάλιστα, απήγγειλε αυτεπάγγελτα κατηγορίες για ρατσιστικές δηλώσεις. Στο μεταξύ, εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία φωτορεπόρτερ του ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τον οποίο διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο απείλησε με όπλο τον ίδιο και συναδέλφους του.

Εξάλλου χθες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Κατερίνας Παπακώστα, του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη αλλά και κατά δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών» για όσα απαράδεκτα συνέβησαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα