Εγκυρες Πηγές: Η Ζορμπά απέλυσε 14 συριζαίους υπαλλήλους για να βάλει δικούς της

Εγκυρες Πηγές: Η Ζορμπά απέλυσε 14 συριζαίους υπαλλήλους για να βάλει δικούς της12.09.2018Παρασκήνιο

■ Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Και στην περίπτωση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά (φωτό αριστερά), πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη (φωτό δεξιά), φαίνεται ότι τα πρώτα δείγματα γραφής στην οδό Μπουμπουλίνας δεν προϊδεάζουν όχι για καλή ημέρα, αλλά για καλή θητεία. Η σημιτική κυρία υπουργός αντιπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ

και αυτό φρόντισε να το δείξει από την αρχή με προγραφές. Προγραφές συριζαίων, εννοώ.


■ Επεσαν από τις καρέκλες τους στο Μαξίμου -όπως μαθαίνω- προχθές το απόγευμα, όταν η Ζορμπά αποφάσισε να απολύσει 14 μετακλητούς πτυχιούχους συριζαίους -υπάρχουν και τέτοιοι- που στελέχωναν διαχρονικά τα γραφεία των υπουργών Πολιτισμού. Μεταξύ αυτών, ο υιός του καθηγητή Γιώργου Βέλτσου Στάθης και η κόρη της συγγραφέως Ρέας Γαλανάκη Κυβέλη Κούβελα. Τους τηλεφώνησε κάποια στιγμή η γραμματέας της κυρίας Ζορμπά για να τους πει ότι διακόπτεται η συνεργασία τους - «δεν ταιριάζουμε».


■ Οι συριζαίοι έπαθαν σοκ από το εναντίον τους «πογκρόμ». Βλέπετε, τις προηγούμενες ημέρες η ίδια η υπουργός τούς κάλεσε έναν έναν και μία μία σε συνέντευξη, τους γνώρισε και με ενθουσιώδη σχόλια τους έδωσε την εντύπωση ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία μαζί τους. Αντί αυτού άλλαξε γνώμη και τώρα θέλει να γεμίσει με εκσυγχρονιστές της εμπιστοσύνης της το γραφείο της.


■ Από το Μαξίμου, που με δυσαρέσκεια πληροφορήθηκε την εξέλιξη, μας έλεγαν το εξής: «Αυτό που έκανε η υπουργός ήταν άκομψο. Κάθε υπουργός μπορεί ελεύθερα να επιλέγει τους συνεργάτες του, αλλά όχι με τέτοια συμπεριφορά». Αν συνεχίσει έτσι η κυρία Ζορμπά, θα ακούνε στο μέλλον για εκσυγχρονιστές οι συριζαίοι και θα φτύνουν τον κόρφο τους.


■ Είναι υπουργός, πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και αφιερώνει βιβλία σε κορυφαίους του Περισσού με την αφιέρωση «Στον συντροφούλη μου, με την ευχή να μην αλλάξει ποτέ τις ιδέες του». Αν προσέθετε στην αφιέρωση και τη φράση «όπως εγώ», θα ήταν... πληρέστερη! Ο Κουτσούμπας, πάντως, απορεί μαζί του.

■ Ραντεβού με τον Ευάγγελο Αντώναρο (φωτό αριστερά) είχε ο Πάνος Καμμένος (φωτό δεξιά) στη Θεσσαλονίκη. Λέτε ο πρώτος να γίνει Ανεξάρτητος Ελληνας;

Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα