«Απόδραση» μέσω Ε.Ε. σχεδιάζει ο Τσίπρας

«Απόδραση» μέσω Ε.Ε. σχεδιάζει ο Τσίπρας19.11.2018Πρόσωπα

Παρασκηνιακές διεργασίες για να είναι κοινός υποψήφιος Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατών

Απόδραση μέσω... Ευρώπης σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τους πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, μέσω έντονων παρασκηνιακών διεργασιών, μεθοδεύει τη μετακίνησή του στις Βρυξέλλες,

ως διάδοχος του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, φέρεται ότι επιδιώκει τη στήριξη τόσο των σοσιαλδημοκρατών όσο και των αριστερών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου και αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα της πρόσφατης συνάντησής του στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς. Με το συγκεκριμένο θέμα σχετίζεται και η παρουσία του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του SPD στη γερμανική πρωτεύουσα, μολονότι τούτο παρέμεινε «επτασφράγιστο μυστικό» και δεν διέρρευσε στα ΜΜΕ.

Με φόντο τις ευρωεκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι οι «προοδευτικές» δυνάμεις θα πρέπει να συμπράξουν απέναντι στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και -γιατί όχι;- μέσω ενός κοινού υποψηφίου. Θέση για την οποία δεν θα έλεγε «όχι» ο πρωθυπουργός, την ώρα μάλιστα που το πολιτικό του μέλλον εντός των ελληνικών συνόρων είναι εξαιρετικά αβέβαιο.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σφοδρή επίθεση που δέχεται ο κ. Τσίπρας από τη Φώφη Γεννηματά, η οποία βλέπει τον πρωθυπουργό να διεισδύει στα «δικά της λημέρια». Ο εκνευρισμός της μάλιστα ήταν έντονος για το «αδελφό» σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας που δεν απεύθυνε σε αυτήν πρόσκληση, αλλά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εκθείασε διά facebook και η πρόεδρος του SPD Αντρέα Νάλες.

Πρόσφατα, εξάλλου, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. είχε διαφωνήσει δημοσίως με τη συνεργασία Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών και ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, η κυρία Γεννηματά είχε αφήσει αιχμές τόσο κατά του πρωθυπουργού (συγκυβερνά με τον «ακροδεξιό» Καμμένο και έχει δήθεν αριστερό προσωπείο) όσο και των Ευρωπαίων ομοϊδεατών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα