Μπρα ντε φερ Γεωργιάδη με Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Μπρα ντε φερ Γεωργιάδη με Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ!07.02.2018Πρόσωπα

Για σκευωρία από τον υπουργό Υγείας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ενώ καταλόγισε μεροληψία στην επιτροπή

Σε κλίμα έντασης και με φόντο τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες για την υπόθεση Novartis συνεχίστηκε χθες στη Βουλή η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία με την κατάθεση του Αδωνη Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατέθετε επί ώρες και, αφού δήλωσε ότι παραιτείται από το τραπεζικό του απόρρητο, ισχυρίστηκε ότι ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε συνεργάτη του να ζητάει για λογαριασμό του συγκεκριμένες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι πλαστογραφημένο.

Οπως υποστήριξε, αποτελεί προϊόν συρραφής και επικαλέσθηκε σχετικά έκθεση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που ωστόσο δεν έχει φτάσει ακόμη στη Βουλή, αν και έχει ημερομηνία του περασμένου Νοεμβρίου. Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε σκευωρία σε βάρος του από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος από την πλευρά του, μέσω facebook, απάντησε στον κ. Γεωργιάδη: «Το Σύνταγμα καταπατάει αυτός που κλέβει δημόσιο χρήμα, κάνοντας χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ εταιριών με τις υπουργικές του αποφάσεις και όχι αυτός που αποκαλύπτει λαμογιές! Το 'πιασες το νόημα, αντιπρόεδρε των ακροδεξιών γκρουπούσκουλων, που βρίσκεσαι σε παραλήρημα από χθες; ΥΓ: Κάνε όσες μηνύσεις θες σε όποιον μιλάει ελληνικά..... η νέμεσις ήρθε».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ήρθε αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, ο οποίος ρώτησε αν ο κ. Γεωργιάδης έχει μηνύσει το πρόσωπο που φέρεται ότι έχει πλαστογραφήσει κατά τους ισχυρισμούς του τη λίστα με τα 23 πρόσωπα.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι θα υποβάλει σήμερα. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης κατέθεσε αίτημα πραγματογνωμοσύνης για το έγγραφο και επισήμανε ότι ο κ. Γεωργιάδης καταγγέλλει ενόρκως συγκεκριμένο πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόσθεσε ότι αποτελεί τη βάση συζήτησης στην εξεταστική επιτροπή το επίμαχο έγγραφο. «Η θητεία μου στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχει τον μικρότερο προϋπολογισμό. Πολλοί συνάδελφοι είπαν ότι ενδιαφέρει η υπόθεση των 23 γιατί είναι λεφτά των φορολογουμένων» είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και καταλόγισε μεροληψία στην επιτροπή.

Στην ερώτηση αν γνώριζε για παράνομες κατατμήσεις συμβάσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «δεν είχα ούτε διάθεση ούτε ρόλο να πηγαίνω κάθε μέρα να βλέπω τι κάνουν», επισημαίνοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ «ήταν εκτός δημόσιου λογιστικού και για αυτό ελεγχόταν συστηματικά». Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα