Αφησε το... διάστημα για χάρη του Netflix

Αφησε το... διάστημα για χάρη του Netflix07.02.2018Πρόσωπα

Στο Λος Αντζελες o Ν. Παππάς για προσέλκυση επενδυτών από την 7η τέχνη

Τη στιγμή που γίνεται πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα με την υπόθεση της Novartis και το Σκοπιανό, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επισκέπτεται το Λος Αντζελες

και τα στούντιο της Disney, του Netflix και της Paramount για να προσελκύσει επενδύσεις.

Ο κ. Παππάς, λοιπόν, και οι συνεργάτες του άφησαν το... Διάστημα, με το οποίο τόσο έχουν ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό, και πέρασαν στις τηλεοπτικές και τις κινηματογραφικές παραγωγές, παρουσιάζοντας σε ανώτατα στελέχη των κινηματογραφικών εταιριών το νέο πλαίσιο κινήτρων που δίνει η Ελλάδα, προκειμένου να προσελκύσει σημαντικές παραγωγές του οπτικοακουστικού τομέα από όλον τον κόσμο.

Επίσης, ενημέρωσαν για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και κάλεσαν τις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας, με εφαλτήριο τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) 2018, τον Σεπτέμβριο, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Με την ευκαιρία των συναντήσεων, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί 320.000 θέσεις εργασίας, η οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, η βιομηχανική παραγωγή και οι ξένες επενδύσεις αυξάνονται. Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη των οδικών, τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών δικτύων, προκειμένου να αναβαθμιστεί σε κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος υπογράμμισε: «Η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη των φιλικών προς τις οπτικοακουστικές παραγωγές χωρών [....] και 75.000.000 ευρώ είναι διαθέσιμα για την υποστήριξη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, καθώς και παραγωγών animation και video games».

Τον Νίκο Παππά συνόδευε στις συναντήσεις του ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Τζόναθαν Κοέν, ο οποίος τόνισε τη σημασία που αποδίδει η αμερικανική κυβέρνηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αλλά και στη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ 2018. Την ελληνική αποστολή συμπλήρωνε ο γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα