Στον τόπο του εγκλήματος (Ραφήνα - Μάτι) ο Π. Καμμένος

Στον τόπο του εγκλήματος (Ραφήνα - Μάτι) ο Π. Καμμένος27.07.2018Πρόσωπα

Τις πληγείσες περιοχές στη Ραφήνα και στο Μάτι επισκέφθηκε χθες ο Πάνος Καμμένος.

Ηταν το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που συνάντησε από κοντά κατοίκους οι οποίοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους στις φονικές πυρκαγιές και καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, άκουσε τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες τους για την ολιγωρία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, εξέφρασε τη θλίψη

του για τα θύματα της τραγωδίας και επισήμανε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες και θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό τους όσο χρειαστεί.

Κάποιοι, μάλιστα, κάτοικοι ξέσπασαν για τις κυβερνητικές ευθύνες όταν αντίκρισαν τον κ. Καμμένο, κάτι λογικό, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν ο πρώτος υπουργός που τόλμησε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες.

«Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς» είπε ένας πυρόπληκτος, ενώ μια κοπέλα ανέφερε κλαίγοντας: «Τόσα πτώματα, δεν μας έμεινε τίποτα, καήκαμε. Μας είπαν “βουτήξτε να σωθείτε”. Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» Οι διάλογοι των κατοίκων με τον κ. Καμμένο, που συνεχίστηκαν, ήταν συγκλονιστικοί.

«Κλείσανε τη λεωφόρο Μαραθώνος. Γιατί; Εγκλωβίστηκε ο κόσμος» είπε μία κάτοικος. «Είναι δύσκολες στιγμές. Τι να πω σε αυτό το παιδί που έχασε τον φίλο της, τον Πάρη; Δεν είναι πολιτικά εδώ. Εδώ πρέπει να σώσουμε την κατάσταση» σημείωσε ένας άλλος κάτοικος που έχει συγγενικό του πρόσωπο στο νοσοκομείο από εγκαύματα, για να συνεχίσει: «Στη θάλασσα έσβησε η φωτιά. Πετάγονταν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω. Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μη γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια».

Ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε, ωστόσο, με συνέπεια να ανέβουν οι τόνοι όταν ένας από τους κατοίκους είπε ότι στην περιοχή δεν ήταν κανείς για να σώσει τον κόσμο από την παραλία.

Τα μέσα

«Ηταν εδώ οι βάρκες της Ζ' ΜΑΚ, οι βατραχάνθρωποι, το Λιμενικό...» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, τονίζοντας ότι τα πλωτά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων κατάφεραν να σώσουν εκατοντάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην παραλία στο Μάτι και στη Ραφήνα.

Σε σύσκεψη που είχε λίγο νωρίτερα με τον δήμαρχο Ραφήνας, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν στα αντιπλημμυρικά έργα, «ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές» και «θα εμπλακούμε ενεργά και στο έργο της αναδάσωσης».
Επίσης, σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC, ανέδειξε το κλείσιμο του αιγιαλού, κάτι το οποίο αποδείχθηκε ολέθριο το βράδυ της Δευτέρας.

«Στο Μάτι και σε αυτήν την ακτογραμμή της Αττικής, όλες αυτές οι κατοικίες, η πλειονότητά τους, έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια» είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας για «έγκλημα του παρελθόντος» και τονίζοντας ότι «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραφήνα - Μάτι, Καμμένος,rafina - mati, kammenos