Άθλιος χριστουγεννιάτικος στολισμός από το Ιδρ. Ωνάση

Άθλιος χριστουγεννιάτικος στολισμός από το Ιδρ. Ωνάση05.12.2019Ρεπορτάζ

Μόνο χριστουγεννιάτικη διάθεση, χαρά, αγαλλίαση, λάμψη και αισιοδοξία δεν αποπνέει ο στολισμός που έστησε με δικές του δαπάνες το Ιδρυμα Ωνάση στον πιο κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας, τη Βασιλίσσης Σοφίας

Τοποθετήθηκαν μπλε

ράβδοι φωτισμού που μάλλον θυμίζουν.... τις παγίδες για μύγες και έντομα που υπάρχουν σε κρεοπωλεία και ταβέρνες. 

Αν κανείς κινηθεί νυχτερινές ώρες στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον μέχρι και το Σύνταγμα, θα μπορέσει να δει το εξάμβλωμα που έστησε το Ιδρυμα Ωνάση σε όλη του την κακογουστιά.

Τα μπλε ορθογώνια πλαίσια δεν θυμίζουν σε τίποτα Χριστούγεννα, όπως επιβάλλει η παράδοση που τηρούν όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Οι Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο στολίζουν τους πιο κεντρικούς οδικούς τους άξονες με φώτα και σύμβολα των Χριστουγέννων, αστέρια, δέντρα, κεράκια, αγγελάκια σε λευκές και χρυσές δηλαδή «θερμές» αποχρώσεις και όχι με μπλε «ψυχρά» φώτα σαν αυτά των κρεοπωλείων.

Ακόμα και η προηγούμενη ανεκδιήγητη -κατά τα άλλα- δημοτική Αρχή του Καμίνη είχε κρατήσει τα φωτάκια που σχημάτιζαν αστέρια στη Βασιλίσσης Σοφίας και έτσι η μίζερη -σε γενικές γραμμές- Αθήνα είχε μια αύρα γιορταστική και ενίσχυε λίγο την πεσμένη ψυχολογία των κατοίκων.

Αν το Ιδρυμα Ωνάση είναι κατακριτέο για την έλλειψη αισθητικής του και την ιδέα που υλοποίησε, ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη του δήμου. Επί της αρχής, η πρωτοβουλία να γίνει ο στολισμός με χορηγίες από ιδρύματα και εταιρίες φαινόταν η ιδανική και οικονομική λύση.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα, τουλάχιστον στη Βασιλίσσης Σοφίας, δείχνει ότι η πρωτοβουλία ήταν αποτυχημένη.

Ο δήμος άραγε είχε μια συγκεκριμένη αισθητική άποψη για τον στολισμό της Αθήνας; Υπήρξε κάποιος που έδωσε έγκριση σε αυτό το έκτρωμα του Ιδρύματος Ωνάση ή οι εταιρίες και τα ιδρύματα αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς έλεγχο να στολίσουν κατά το δοκούν.

Καλές οι δημόσιες σχέσεις και οι επικοινωνιακές πρωτοβουλίες για τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η βαθμολογία είναι «μηδέν».

Keywords
Αναζητήσεις
, στολισμος αθηνας αποψεις
Τυχαία Θέματα