Μάταιες εκκλήσεις από τον Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ για «συμμαχική αλληλεγγύη»

Μάταιες εκκλήσεις από τον Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ για «συμμαχική αλληλεγγύη»05.12.2019ΝΔ

Στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο επικεντρώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ...

... ενώπιον των ηγετών των κρατών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, θέλοντας να τους θέσει όλους προ των ευθυνών

τους.

Στην παρέμβασή του, όπως είχε προαναγγείλει, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι οι αρχές που διέπουν τις σχέσεις των μελών της Συμμαχίας, και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρέπει τα μέλη να απέχουν από ενέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν προστριβές και εντάσεις μεταξύ συμμάχων, «φωτογραφίζοντας» την Τουρκία.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου και πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια αλλά και στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ δείχνοντας τη Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης τόνισε ότι διεθνείς συμφωνίες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και δικαιώματα χωρών του ΝΑΤΟ αντίκεινται στο πνεύμα συνεργασίας, και ζήτησε σεβασμό για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Βάρος, εξάλλου, έριξε ο πρωθυπουργός και στο Μεταναστευτικό, καθώς χαρακτήρισε την παράνομη μαζική μετανάστευση νέα πρόκληση για το ΝΑΤΟ -κάτι που υιοθετήθηκε και από την κοινή δήλωση μετά το τέλος της Συνόδου-, ενώ ζήτησε την κατάλληλη ανταπόκριση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει και ότι η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες που διατήρησαν τις αμυντικές τους δαπάνες πάνω από το όριο του 2% του ΑΕΠ, παρ' όλη τη σοβαρή οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα