«Ασπίδα στα σύνορα της Ε.Ε.»

«Ασπίδα στα σύνορα της Ε.Ε.»22.11.2017Πρόσωπα

Το μήνυμα Παυλόπουλου «για όσους αμφισβητούν το διεθνές δίκαιο» με αφορμή τη χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε χθες η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με την επίσημη έπαρση σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, και με την κατάθεση στεφάνου από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας, πιστές στη μακραίωνη

παράδοση του λαού μας και του έθνους μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία» είπε ο κ. Παυλόπουλος, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

«Ταυτοχρόνως, και επειδή η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπερασπίζονται τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο να αμφισβητήσουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Χρόνια πολλά. Και ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός συμπαραστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιτέλεση της ιερής αποστολής τους».

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατευσίμους, τους εθνοφύλακες, τους εφέδρους, τους αποστράτους και τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που, όπως υπογράμμισε, «μας κάνουν όλους υπερήφανους, υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα, σε καιρό ειρήνης, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο». Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε: «Οπου χρειαστεί, οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες και θα είναι παρούσες με υψηλό ηθικό, με επαγγελματισμό και με ετοιμότητα. Τους οφείλουμε πολλά και περισσότερα τους οφείλει η Πολιτεία. Πολύ σύντομα ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα τα οφειλόμενα προς αυτούς να τα αποδώσουμε».

Ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής έγραψε στο Ιnstagram «Είμαστε υπερήφανοι» και ανέβασε μία εντυπωσιακή φωτογραφία από τη νυχτερινή άσκηση «Ολύμπιος Κεραυνός 2017», που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο στο πεδίο βολής Αετός, στον Εβρο.

Πεντάγωνο: Ενίσχυση με καταδρομέα

Αλλαγές στον τρόπο φύλαξης του Πενταγώνου και νέο διοικητή -από τις Ειδικές Δυνάμεις- έφερε η εισβολή των αναρχικών του Ρουβίκωνα. Από την πρώτη κιόλας ημέρα «ξηλώθηκαν» οι έχοντες την ευθύνη φύλαξης του Στρατοπέδου «Παπάγου» και δόθηκαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μεταθέσεις σε περίπου 20 στρατιωτικούς που άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντα τους.

Ανάμεσά τους ήταν και ο στρατοπεδάρχης, ο οποίος έλαβε μετάθεση για νησί του Αιγαίου. Στη θέση του τοποθετήθηκε συνταγματάρχης των Καταδρομών και έκανε μάλιστα την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στρατιωτικό τμήμα που είναι εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση και την καταστολή ταραχών από το πλήθος. Σημειώνεται ότι, μετά την «εισβολή» του 2012 από τους ναυτεργάτες, άνδρες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας είχαν εκπαιδεύσει ομάδες στρατονόμων για να ασκούν πιο αποτελεσματικά τα καθήκοντα φύλαξης του Πενταγώνου. Είχαν ληφθεί κι άλλα, επιπλέον μέτρα, που όμως στο πέρασμα του χρόνου ατόνησαν. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν εκ νέου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο Πεντάγωνο και είπε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι κάποιοι στον τρίτο όροφο του Πενταγώνου βιντεοσκοπούσαν την εισβολή των αναρχικών, λέγοντας ότι ήταν... ενήμεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασπίδα, Ε Ε,aspida, e e