Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία22.11.2017Οικονομία

Νέες ουρές, αυτήν τη φορά μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα που δεν επαρκούν. Αλαλούμ και με τα μειωμένα κόμιστρα

Από τον
Φώτη Κόλλια

Σε επίπεδα πρόκλησης κινείται πλέον η προχειρότητα με την οποία προώθησαν οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.) την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς η ταλαιπωρία

των πολιτών δεν έχει τέλος. Μετά τις απίστευτες ουρές για την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας (μόνο για κάποιο τμήμα των επιβατών, καθώς ακόμη περισσότεροι θα τη χρειαστούν σύντομα), τώρα οι ουρές μεταφέρονται στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Οι πρώτες ημέρες εφαρμογής (χθες το μετρό δεν λειτουργούσε λόγω απεργίας) δείχνουν ότι τα αυτόματα μηχανήματα δεν επαρκούν, ενώ εμφανίζουν σοβαρές δυσλειτουργίες. Επιπλέον, το μενού των μηχανημάτων είναι τέτοιο ώστε να μεγαλώνει η καθυστέρηση για την έκδοση του εισιτηρίου και συνεπώς η ουρά.

Χαρακτηριστικό του τραγέλαφου είναι το γεγονός ότι όσοι προσπάθησαν τη Δευτέρα να εκδώσουν μειωμένο εισιτήριο των 70 λεπτών (π.χ. για το ανήλικο παιδί που τους συνοδεύει) δεν βρήκαν τη σχετική επιλογή στο μενού των μηχανημάτων. Στον ΟΑΣΑ κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει! Χθες, όμως, στο περιθώριο ανακοίνωσης για τον τρόπο αντικατάστασης των χάρτινων εισιτηρίων αναφέρεται: «Οι δικαιούχοι μειωμένης μετακίνησης για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας ή πολλαπλού εισιτηρίου πρέπει να φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που πιστοποιούν το δικαίωμα (π.χ. οι κάτω των 18 και οι άνω των 65 αστυνομικό δελτίο ταυτότητος ή έγγραφο που να φέρει την ημερομηνία γέννησης)».

Δηλαδή, όποιος θέλει να βγάλει μειωμένο εισιτήριο θα μπορεί μόνο στο γκισέ του σταθμού και μόνο με ταυτότητα ή πιστοποιητικό γεννήσεως; Τι θα συμβεί σε σταθμούς (π.χ. Χαλάνδρι ή Αγία Παρασκευή) στους οποίους σπανίως λειτουργούν τα γκισέ;
Λεπτομέρειες για τη διαδικασία αντικατάστασης των χάρτινων εισιτηρίων με ηλεκτρονικά έδωσε χθες η διοίκηση του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι εισιτηρίων έως 10 τεμάχια τα ανταλλάσσουν στα εκδοτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στον σταθμό της Ομόνοιας όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες από 07.00 έως 21.30 ή στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. (Παρνασσού 6, Αγιος Ιωάννης Ρέντης) τις εργάσιμες ημέρες από τις 08.00 έως τις 14.00.

Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων τα ανταλλάσσουν στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08.00 έως τις 14.00. Η ανταλλαγή χάρτινων εισιτηρίων με αντίστοιχα ηλεκτρονικά πραγματοποιείται έως τα τέλη του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα