Αποκλείστηκαν 30 άτομα στα χιόνια

Αποκλείστηκαν 30 άτομα στα χιόνια 19.11.2018Ρεπορτάζ

Με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες κύλησε το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει κάνει έντονη την παρουσία της από την περασμένη Παρασκευή

Μάλιστα, το πυκνό χιόνι που έπεσε στην Πτολεμαΐδα είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μια ομάδα εκδρομέων, αλλά ευτυχώς η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος.

Την ίδια στιγμή εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που «άγγιξαν» ακόμα και τα 9 μποφόρ δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια σε Κέρκυρα,

Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά. Πάντως, από σήμερα ο καιρός θα σταματήσει να δείχνει τα «δόντια» του και θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται.

«Στα λευκά» ντύθηκαν χθες τα ορεινά της Λάρισας, των Τρικάλων και την Καρδίτσας. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στην Καρδίτσα προκειμένου να συνδράμουν ώστε να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παράλληλα, ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Λιβάδι της Ελασσόνας, στην Καλλιπεύκη του Κάτω Ολύμπου, αλλά και στο καταφύγιο του Κισσάβου, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.



Με μεγάλη προσοχή και απαραίτητο αξεσουάρ τις αντιολισθητικές αλυσίδες μετακινήθηκαν τα αυτοκίνητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τρικάλων, σε ύψος που ξεπερνούσε τα 700 μέτρα και σε Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς.

Χθες το πρωί 30 άτομα που είχαν πάει εκδρομή με τα αυτοκίνητά τους στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας δεν μπορούσαν να φύγουν εξαιτίας του πυκνού χιονιού που είχε καλύψει την περιοχή. Τελικά τα κατάφεραν με τη συνδρομή των εκχιονιστικών μηχανημάτων που άνοιξαν τον δρόμο.
Σήμερα ο άστατος καιρός θα περιοριστεί στα νησιά του Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν βροχές, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα