Ανοιξε η Πόλη και «κατάπιε» Σαουδάραβα δημοσιογράφο

Ανοιξε η Πόλη και «κατάπιε» Σαουδάραβα δημοσιογράφο04.10.2018Ειδήσεις

Επισκέφθηκε το προξενείο της χώρας του στην Τουρκία και δεν βγήκε έξω ποτέ! Σε συναγερμό οι ΗΠΑ

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Μια μυστηριώδης υπόθεση, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σενάριο ταινίας θρίλερ, είδε χθες το φως της δημοσιότητας και αφορά την εξαφάνιση του Σαουδάραβα βετεράνου δημοσιογράφου και αρθρογράφου της «Washington Post» Τζαμάλ Κασόγκι,

ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με την τουρκικής καταγωγής μνηστή του, ο Κασόγκι, που τον τελευταίο χρόνο ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, καθώς είναι σφοδρός επικριτής της ηγεσίας της χώρας του, μετέβη στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για προσωπική του υπόθεση.

Ο δημοσιογράφος μπήκε στο κτίριο της προξενικής Αρχής στη μία η ώρα το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ η μνηστή του τον περίμενε στο αυτοκίνητο. Εως τις 5 η ώρα, οπότε έκλεισε το προξενείο, ο Κασόγκι δεν είχε βγει από το κτίριο και δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν. Γεμάτη ανησυχία, η κοπέλα ειδοποίησε την αστυνομία και έναν κοινό φίλο τους, ο οποίος παρέμεινε έξω από το προξενείο μέχρι τα μεσάνυχτα και αργότερα δήλωσε στην αστυνομία ότι ο δημοσιογράφος δεν βγήκε από το κτίριο. Οι τουρκικές Αρχές δήλωσαν άγνοια, ενώ τα υπουργεία Εξωτερικών της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας δεν προέβησαν σε καμία δήλωση για το θέμα, ούτε ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειες επικοινωνίας των συγγενών του Κασόγκι.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι προσπαθεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δημοσιογράφο. Ο Kασόγκι, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι, φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τη στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη. «Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε σήμερα με τον Τζαμάλ και ανησυχούμε πάρα πολύ, καθώς δεν ξέρουμε πού βρίσκεται» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Iλαϊ Λόπεζ, επικεφαλής του τμήματος άρθρων γνώμης της «Washington Post».

Keywords
Τυχαία Θέματα