Κρατάει ζωντανές τις αποζημιώσεις!

Κρατάει ζωντανές τις αποζημιώσεις!04.10.2018Πρόσωπα

Ο Παυλόπουλος θύμισε και πάλι τα μεγάλα χρέη των Γερμανών!

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου επανέφερε χθες στη δημοσιότητα ο Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέστη στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του Καλλικράτη Σφακίων ως μαρτυρικού χωριού, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της σφαγής στις 8/11/1943.

Στη μνήμη εκείνων οι οποίοι έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι «και αυτό δεν αποτελεί

σε καμία περίπτωση πράξη εκδίκησης, κάθε άλλο, είναι πράξη απόδοσης δικαιοσύνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, εμείς οι Ελληνες διεκδικούμε πάντα και τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Οι απαιτήσεις μας και για το κατοχικό δάνειο και για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Και είμαι βέβαιος», συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, «πως και η Γερμανία, μια χώρα που συμπορεύεται μαζί μας στον ευρωπαϊκό δρόμο, μια χώρα που συμπαραστάθηκε ενεργώς και με προσωπικότητές της στην τελευταία περιπέτεια της χώρας μας, ξέρει ότι το να σέβεσαι τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ευρωπαϊκή Ιστορία, είναι πράξη χρέους».

Μόνο ελεύθεροι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για εμάς τους Ελληνες η ελευθερία είναι υπαρξιακή αρχή και μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζούμε. Και γι’ αυτό με κάθε τίμημα, ακόμα και με τη θυσία της ζωής μας, θα υπερασπιστούμε το έδαφός μας, τα σύνορά μας, την κυριαρχία μας, που υπενθυμίζω πια πως το έδαφός μας και τα σύνορά μας είναι έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και αυτό το μεγάλο χρέος της υπεράσπισης της ελευθερίας εμείς οι Ελληνες και το έθνος των Ελλήνων θα το πράξει και θα το εκπληρώσει μέσα από όρους αρραγούς ενότητας, διότι ξέρουμε τους όρους της ενότητας και το κόστος της διχόνοιας».

Χαρακτήρισε, δε, «αδιανόητο ξανά να κάνουμε λάθη μέσα από διχόνοιες και διχασμούς, που ξέρουμε ότι στο παρελθόν μάς στοίχισαν ακόμη και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Στη μνήμη όλων αυτών, λοιπόν, που εδώ χάθηκαν, πρέπει να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας ενωμένοι και αποφασισμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρατάει,krataei