Renault EZ-PRO: Το αυτοκίνητο που θα ζήλευαν και από το «Σταρ Τρεκ»

Δύο είναι οι πυλώνες που απασχολούν και έχουν… γκαζώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες: η αυτόνομη οδήγηση – που φέρνει κρύο ιδρώτα σε όσους πιστεύουν ότι στο μέλλον θα χάσουν το …τιμόνι από τα χέρια τους – και η ηλεκτροκίνηση (εδώ, οι μπαταρίες θα πάρουν τη θέση των ρεζερβουάρ σε πολύ λίγα χρόνια και οι μπαλαντέζες θα κάνουν χρυσές δουλειές).

Η Renault, πρωτοπόρος σε τεχνολογίες και φουτουριστικά μοντέλα που πάντα προϊδεάζουν το μέλλον της αυτοκίνησης, έχει και τα δύο: και ηλεκτροκίνηση (είναι από τις πρώτες φίρμες που λάνσαρε

πριν από μερικά χρόνια το ηλεκτρικό Twizy), ενώ η αυτόνομη οδήγηση είναι σαν τη «μάστιγα» που πρέπει να «εμπεδώσουν» σε όλα τα μοντέλα τους οι εταιρείες.

Το EZ-PRO είναι ένα πρωτοποριακό σε σχεδίαση βαν που μπορεί να καλύψει τις αστικές μεταφορές εμπορευμάτων, με πλήρες σύστημα αυτόνομης οδήγησης (δηλαδή, ο οδηγός μπορεί απλά να κάθεται και να διαβάζει το τάμπλετ του), ή ακόμη και να απουσιάζει από το όχημα.

Ο παραλήπτης περιμένει ένα SMS για να μπορέσει να ανοίξει τον χώρο αποσκευών και να πάρει όλα όσα του έχουν σταλεί

Είναι ένα πλήρως ρομποτικό βαν που ίσως στο μέλλον να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τετράτροχων στόλων επιχειρήσεων, όμως φαρμακευτικών εταιρειών, κούριερ, ακόμη και… σουβλατζίδικων!

Όπως διατείνεται η Renault, το διαστημικό σε εμφάνιση EZ-PRO μπορεί να διεκπεραιώσει όλη τη δουλειά: να παραλάβει ένα δέμα, να το πάει στον τελικό παραλήπτη και εκείνος να ανοίξει την πόρτα από τον χώρο φόρτωσης, απλά, με έναν κωδικό που θα λάβει στο smartphone του.

Στην περίπτωση κατά την οποία η ποσότητα όσων πρέπει να αποσταλούν είναι μεγάλη, θα μπορεί να μπει και τρέιλερ – πάντα χωρίς οδηγό…

Το EZ – PRO είναι ο πρώτος κρίκος από τη μελλοντική αλυσίδα μεταφορών, όπως την έχει φανταστεί (και σχεδιάσει ) η Renault, με λύσεις που σίγουρα θα… ξελασπώσουν τον μελλοντικό επιχειρηματία-μεταφορέα, επιταχύνοντας τις διανομές στις πόλεις, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον (με αρωγό την ηλεκτροκίνηση) και εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Τι άλλο να ζητήσει ένας επιχειρηματίας;

The post Renault EZ-PRO: Το αυτοκίνητο που θα ζήλευαν και από το «Σταρ Τρεκ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα