«Ανένδοτος» από Φάρατζ για το Brexit

«Ανένδοτος» από Φάρατζ για το Brexit04.11.2019Πρόσωπα

Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά θα δώσει μάχη κατά της συμφωνίας του Τζόνσον

Με το επιχείρημα ότι δεν σκοπεύει να μείνει για πάντα στην πολιτική, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με το Βrexit, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών στο Νησί, στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη

Βρετανία. 

Δικαιολογώντας την απόφασή του, είπε ότι θα μετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία σθεναρά, με στόχο να πλήξει τη συμφωνία που πέτυχε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Tο σκέφτηκα πολύ. Πώς θα υπηρετήσω καλύτερα τον σκοπό του Βrexit. Γιατί αυτός είναι ο λόγος της απόφασής μου. Όχι για να κάνω καριέρα. Δεν θέλω να μείνω στην πολιτική για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θα προσπαθήσω να βρω μία καρέκλα και να μπω στο Κοινοβούλιο ή θα υπηρετήσω καλύτερα τον σκοπό οργώνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζοντας 600 υποψηφίους; Αποφάσισα το τελευταίο, γιατί αυτό είναι το σωστό» είπε ο Φάρατζ λίγες ώρες αφότου ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το κόμμα του.

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία με την Ε.Ε. που έφερε στο Λονδίνο είναι η μόνη δυνατή.

Σε συνέντευξη στο Sky News ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να απολογηθεί γιατί αθέτησε την υπόσχεσή του για Βrexit στις 31 Οκτωβρίου. «Λυπάμαι βαθύτατα» είπε και χαρακτήρισε επώδυνη την παράταση του Brexit, επειδή προκαλεί αβεβαιότητα στη χώρα. Θα είναι όμως το Brexit που θα καθορίσει την ψήφο των Βρετανών ψηφοφόρων ή μήπως θα είναι οι φόροι;

Το ερώτημα τίθεται έπειτα από άρθρο της εφημερίδας «The Guardian», που αποκαλύπτει ότι οι εκατομμυριούχοι της Βρετανίας εξετάζουν φυγή από τη χώρα σε περίπτωση που επικρατήσει το κόμμα των Εργατικών. Οι δημοσκοπήσεις πάντως δίνουν άνετο προβάδισμα στους Τόρις που προηγούνται των Εργατικών με 8 έως 17 ποσοστιαίες μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανένδοτος, Φάρατζ, Brexit,anendotos, faratz, Brexit