«Αναψε» τα αίματα αιφνιδιαστική τροπολογία

«Αναψε» τα αίματα αιφνιδιαστική τροπολογία 17.04.2019Παρασκήνιο

Αρχαιοφύλακες κατά υπουργείου

Τον έντονο προβληματισμό και την αντίθεσή τους εκφράζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων για την τροπολογία που κατατέθηκε χθες αιφνιδιαστικά στη Βουλή από το υπουργείο Πολιτισμού με θέμα τα κριτήρια στελέχωσης των γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Οι αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

για θεσμική παρεκτροπή, αφού η τροπολογία κατατέθηκε χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους εργαζομένους.

«Να αποσυρθεί»

«Ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν» αναφέρουν οι αρχαιοφύλακες σε ανακοίνωσή τους προς τον Τύπο.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν. Κύριε υφυπουργέ, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως “αξιοκρατία” και “διαφάνεια” και μετά να τις καταπατάτε κατάφωρα. Βέβαια και αυτή η ενέργεια παραβιάζει τη συμφωνία για συνεργασία της ΠΕΥΦΑ με την ηγεσία του ΥΠΠΟ και στο θέμα αυτό. Αξιοι δεν είναι μόνο τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλουμε λοιπόν την ηγεσία του ΥΠΠΟ για ακόμη μία θεσμική παρεκτροπή».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει: «Δεδομένου ότι οι επικεφαλής των γραφείων φύλαξης και οι αρχαιοφύλακες δεν συνιστούν θέσεις ευθύνης και ως εκ τούτου στην περίπτωσή τους δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο υπαλληλικός κώδικας, το υπουργείο προχωρά στην καθιέρωση μιας διαφανούς διαδικασίας για την επιλογή τους με αντικειμενικά κριτήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα