Αμεσα η δίκη και η καταδίκη του 38χρονου που πέρασε τα σύνορα

Αμεσα η δίκη και η καταδίκη του 38χρονου που πέρασε τα σύνορα 04.05.2018Πρόσωπα

Η Αθήνα έσπευσε να δείξει στην Τουρκία πώς οφείλει να λειτουργεί ένα κράτος δικαίου.

Την ώρα που εκείνοι καταπατούν κάθε έννοια δικαίου κρατώντας φυλακισμένους, χωρίς μάλιστα καμία κατηγορία, τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, η ελληνική Δικαιοσύνη προχώρησε άμεσα στη δίκη και την καταδίκη του Τούρκου που πέρασε στα ελληνικά σύνορα με... εκσκαπτικό μηχάνημα! Ωστόσο η Αθήνα

θα μπορούσε πιο έξυπνα να χειριστεί την υπόθεση και να στείλει μήνυμα στον Ερντογάν. Σε τελική ανάλυση ούτε οι δυο στρατιωτικοί μας γνωρίζουν για ποιο λόγο κατηγορούνται. Η τάχιστη απελευθέρωση του Τούρκου είναι αμφίβολο αν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας.

Πάντως ο 21χρονος γιος του Τούρκου θεώρησε ότι η Ελλάδα είναι σαν τη χώρα του και βγαίνοντας σε τουρκικά ΜΜΕ έφτασε στο σημείο να αφήσει υπονοούμενα ότι συλλάβαμε τον πατέρα του ως αντίποινα για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία! Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η ελληνική πλευρά δεν αφήνει να του παραδώσουν ούτε τα φάρμακά του (παίρνει χάπια για την πίεσή του), τα οποία κράτησαν, όπως είπε, Ελληνες στρατιώτες.

Από τη μεριά του, πάντως, το δικαστήριο Ορεστιάδας επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον 38χρονο Τούρκο που πέρασε χθες τα σύνορα με το εκσκαπτικό μηχάνημά του.

Ο Τούρκος θα παραμείνει κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση για την απέλασή του, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα γίνει μέσα στο επόμενο διήμερο. Ο Μουσά Αλερίκ υποστήριξε χθες στο δικαστήριο ότι είναι εργαζόμενος του Δήμου Αδριανούπολης τα τελευταία 10 χρόνια και ότι δούλευε από χθες το πρωί με το εκσκαπτικό μηχάνημά του γύρω από το τελωνείο και δεν κατάλαβε πώς πέρασε τα σύνορα. Αυτό που προκάλεσε ερωτήματα ήταν ότι ο Τούρκος δήλωσε πως δεν κατάλαβε ότι οι στρατιώτες που του έκαναν σήμα να σταματήσει ήταν Ελληνες. Υποστήριξε ότι αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για Ελληνες μόνο όταν σταμάτησε και συνομίλησε μαζί τους.

Στην ερώτηση αν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο βάσει του οποίου έκαναν τη γεώτρηση και σε πόσα μέτρα ακριβώς από το ελληνικό φυλάκιο γινόταν, ο Τούρκος συλληφθείς δεν έδωσε καμία απάντηση. Οσον αφορά το εκσκαπτικό μηχάνημα, έχει κατασχεθεί, καθώς δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τα έγγραφα που δείχνουν ότι ανήκει στον Δήμο Αδριανούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα