Αλληλομαχαιρώματα για τον... χαφιεδισμό

Αλληλομαχαιρώματα για τον... χαφιεδισμό01.02.2018Παρασκήνιο

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το e-mail που «κάρφωνε» όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο

Σε ενδοσυριζαίικα αλληλοκαρφώματα εξελίχθηκε η πρακτορικού χαρακτήρα γραπτή «ενημέρωση» μέσω e-mail από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ προς ευρωβουλευτές της Αριστεράς και άλλους των άλλων πτερύγων του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ως αυτουργός αυτού του πρωτοφανούς ατοπήματος θεωρήθηκε αρχικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ωστόσο ο ευρωβουλευτής, βλέποντας την «γκέλα» να έρχεται καταπάνω του, έσπευσε να «δείξει» το αρμόδιο τμήμα της Κουμουνδούρου ως υπεύθυνο για την αποστολή του απαράδεκτου e-mail, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος αγνοούσε το περιεχόμενό του...

Οπως και να έχει, η υπόθεση είναι άκρως σοβαρή, καταρχάς διότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χαφιεδίστικες πρακτικές, αλλά και γιατί στο τρισέλιδο «ενημερωτικό σημείωμα» εμπεριέχονται πολλά ψευδή στοιχεία, όπως ότι στο πάνδημο συλλαλητήριο πήγαν μόνον 90.000 άνθρωποι, αντί για 500.000.

Παράλληλα, όσοι συμμετείχαν χαρακτηρίζονται ανεξαιρέτως με απαξιωτικούς όρους, π.χ. χρυσαυγίτες, θρησκόληπτοι και φανατικοί, ενώ επισυνάπτονται και τρεις φωτογραφίες: η μία απεικονίζει τους βουλευτές της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και Κώστα Μπαρμπαρούση στο συλλαλητήριο, η άλλη της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και η τρίτη το κτίριο της κατάληψης Libertatia να φλέγεται. Με ανάρτησή της στο facebook, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, αντί να απολογηθεί για το «e-mail της ντροπής», που εκθέτει ανεπανόρθωτα το κόμμα της, έσπευσε ανερυθρίαστα να το υπερασπιστεί, κάνοντας λόγο για «χυδαία σπέκουλα» και «λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του», που «θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης παρέπεμψε στη δήλωση της κυρίας Σβίγκου, ρίχνοντας όμως το καρφί του στο Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, το οποίο κατονόμασε για αυτή την πράξη πολιτικού χαφιεδισμού.

Οσον αφορά την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, το αυτονόητο ερώτημα είναι πώς θα αντιδρούσαν η ίδια και το κόμμα της, αν έβλεπε τη δική της δραστηριότητα να περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια και να διακινείται στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω e-mail.

Keywords
Τυχαία Θέματα