Αλ. Φλαμπουράρης: «Δεν θα ληφθούν και νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2018»

Αλ. Φλαμπουράρης: «Δεν θα ληφθούν και νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2018» 06.11.2017Πρόσωπα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2018 ο Αλέκος Φλαμπουράρης , προκειμένου να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται από κανέναν ζήτημα νέων μέτρων.

Ο κ. Φλαμπουράρης σε

συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» σημειώνει ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνωρίζουν ότι η καλύτερη από την προβλεπόμενη δημοσιονομική απόδοση των ασφαλιστικών ταμείων είναι τέτοια, ώστε να καλύπτεται το σύνολο σχεδόν της υστέρησης στα φορολογικά έσοδα». Αφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δανειστές να θέσουν παράλογες απαιτήσεις προκειμένου να μειωθεί το χρέος.

«Η μείωση του χρέους έχει παραμέτρους που δεν αποσαφηνίστηκαν μέχρι σήμερα επαρκώς.
Τούτο σημαίνει ότι ενδέχεται να διατυπωθούν από τους δανειστές απαιτήσεις μη εύλογες. Εχει ξανασυμβεί. Θα διαπραγματευτούμε σε πραγματική και συγκεκριμένη βάση».

Σε ερώτηση για την «Κίνηση των 53», που ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «αυτή η συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ», παραδεχόμενος όμως ότι «κάποιες φορές εκφράζεται -ίσως με παραπάνω αγωνία- η ανάγκη να δηλώνουν οι σύντροφοί μου ότι τα Μνημόνια δεν είναι δική μας πολιτική».

Για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά υποστήριξε ότι «όσο ο χώρος εγκολπώνεται τον νεοφιλελευθερισμό τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από αυτόν», ενώ στο υποθετικό ερώτημα τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις εκλογές κι αν σε αυτή την περίπτωση θα παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος, απάντησε: «Στις επόμενες εκλογές θα είναι η τρίτη νίκη της Αριστεράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα