Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για την «ιερή» συμφωνία

Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για την «ιερή» συμφωνία21.11.2018Πρόσωπα

Τη βεβαιότητα ότι η «ιερή» συμφωνία θα προχωρήσει με τη σύμφωνη, μάλιστα, γνώμη του μεγαλύτερου τμήματος της Ιεραρχίας αλλά και των κληρικών εκφράζουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο

«Oποιος θέλει θα βρει και τον τρόπο» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σχέδιο διασφάλισης του μισθού των κληρικών, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να ανοίξει διάλογο με κληρικούς και μητροπολίτες.

Ο

γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση αυτού του διαλόγου και εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν σε ορθολογική βάση όλα τα ζητήματα της συμφωνίας, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, καθώς, όπως είπε, «πολλά πράγματα δεν έχουν κατανοηθεί, έχουν παρεξηγηθεί».

«Σημαντικό βήμα», που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται να μπει σε μια διαδικασία επίλυσης ενός μακροχρόνιου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας, χαρακτήρισε ο Αλέξης Χαρίτσης το σχέδιο της συμφωνίας του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Ιερώνυμο, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η επόμενη μέρα».

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «ιστορική» συμφωνία, διότι, όπως είπε, για πρώτη φορά επιχειρείται με σαφή τρόπο να ξεκαθαριστούν ζητήματα που αφορούν τη μισθοδοσία των κληρικών, το Ταμείο και κυρίως την καταγραφή και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ίδιο πνεύμα εκτίμησε ότι όταν υπάρξει η πλήρης διασφάλιση από κάθε άποψη των δικαιωμάτων των κληρικών δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα