Εκτός τόπου και χρόνου ο Παπανδρέου!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Παπανδρέου!21.11.2018Πρόσωπα

Λέει ότι θα κέρδιζε το δημοψήφισμα που δεν τόλμησε να κάνει

Tον χαβά του συνεχίζει ο ανεκδιήγητος Γιώργος Παπανδρέου, που όχι μόνο δεν αισθάνεται τύψεις για όσα δεινά έφερε στον τόπο η καταστροφική πολιτική του, αλλά αποφάσισε να... μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και στο

εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο στο London School of Economics (LSE), με θέμα «Τι διδαχθήκαμε από την ελληνική κρίση: Απόψεις από τον Γ. Παπανδρέου» (!), ο αμετανόητος πρώην πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για τα πεπραγμένα του και τόνισε με έμφαση ότι αυτό που μετανιώνει περισσότερο είναι ότι το δημοψήφισμα που προγραμμάτιζε να κάνει το 2011 δεν έγινε ποτέ.

«Αν το είχαμε κάνει θα το είχαμε κερδίσει. Οι Eλληνες θα είχαν το πρόγραμμα και θα βγαίναμε από αυτό πολύ γρηγορότερα. Εως το 2012-13 θα είχαμε βγει από την κρίση και από το πρόγραμμα διάσωσης. Θα είχαμε βέβαια να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά θα βγαίναμε στις αγορές και σε καλύτερη θέση» δήλωσε, προφανώς ευρισκόμενος για ακόμη μία φορά εκτός τόπου και χρόνου.

Oπως υποστήριξε, το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν θα ήταν εάν η Ελλάδα θα παρέμενε ή όχι στην ευρωζώνη, όπως του ζητούσαν οι εταίροι, αλλά εάν θα έμενε στην Ευρώπη με το συγκεκριμένο πρόγραμμα διάσωσης και με θυσίες.

Ο κ. Παπανδρέου, κουνώντας το δάχτυλο προς κάθε κατεύθυνση αλλά δίχως ίχνος αυτοκριτικής, εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει σε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης και κατηγόρησε τα σημερινά δύο μεγάλα κόμματα ότι δίνουν ξανά πελατειακές υποσχέσεις τώρα που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων, υπογράμμισε με περισσή υποκρισία: «Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στο με ποιους θα είμαστε μαζί, αλλά το τι θέλουμε να αλλάξουμε στη χώρα, και αυτό πρέπει να είναι η πυξίδα του κόμματός μας... Ποιες είναι οι μείζονες αλλαγές που χρειάζονται στην Ελλάδα; Αυτές να βρούμε και δεν με ενδιαφέρει εάν θα είμαι ή όχι στην κυβέρνηση. Ισως να μπορούμε να πολεμήσουμε γι' αυτές καλύτερα, όντας εκτός κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα