Περίεργη «υποστήριξη» από τη Ν.Δ. στη Λίνα Νικολοπούλου

Περίεργη «υποστήριξη» από τη Ν.Δ. στη Λίνα Νικολοπούλου15.03.2018Παρασκήνιο

Ο Μηταράκης έφυγε από την Εξεταστική για την Υγεία, επειδή δεν την κάλεσαν!

Χρέη συνηγόρου της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα, ανέλαβε χθες η Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. Ολα άρχισαν όταν η κυβερνητική πλειοψηφία

απέρριψε την πρόταση της κυρίας Νικολοπούλου να καταθέσει οικειοθελώς για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με το σκεπτικό αφενός ότι υπάρχει ήδη η εμπλοκή της στο σκάνδαλο της Novartis και αφετέρου λόγω της απουσίας πολιτικής ιδιότητας εκ μέρους της ενώπιον μιας επιτροπής που διερευνά πολιτικές ευθύνες.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντέδρασαν εντόνως στην απόφαση αυτή, τασσόμενοι υπέρ της κατάθεσής της και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι φοβάται. «Δεν μπορούμε για λόγους πληρότητας της έρευνας που κάνουμε αλλά και για λόγους δικαιοσύνης να μην καλέσουμε την κυρία Νικολοπούλου» υποστήριξε ο Νότης Μηταράκης από τη Ν.Δ., αποφασίζοντας να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας: «Είναι εμφανής η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κουκουλώσει την αλήθεια». Στο ίδιο μήκος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, που είπε χαρακτηριστικά: «Η κυρία Νικολοπούλου έχει το δικαίωμα να καταθέσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Φοβάστε να έρθει».

Το θέμα σχολίασε μέσω twitter και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για αστείες δικαιολογίες από πλευράς κυβέρνησης. Στη επιμονή της αντιπολίτευσης για κλήση Νικολοπούλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέτειναν ότι όχι μόνο δεν έχει πολιτική ιδιότητα, αλλά ούτε κανένα νέο στοιχείο να εισφέρει.

Μάλιστα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας εξέφρασε φόβους ότι ενδεχόμενη κατάθεση της συζύγου του Στουρνάρα ίσως προκαλούσε και πρόβλημα ακυρότητας στην προκαταρκτική για τη Novartis. Η κυρία Νικολοπούλου με την επιστολή της ζητούσε να καταθέσει στην επιτροπή, για να ενημερώσει αναλυτικά για τη συνεργασία που είχε η εταιρία δημοσίων σχέσεων, την οποία διατηρεί, με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κυρίως αναφορικά με τον τομέα της διοργάνωσης ιατρικών φόρουμ.

«Λερναία Υδρα»

Στην Εξεταστική κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον χώρο της Υγείας σημείωσε ότι κατά γενική έννοια «όλοι έχουμε πολιτικές ευθύνες». «Ομως δεν μπορεί κανείς να αποκεφαλίσει τη Λερναία Υδρα. Κόβεις ένα κεφάλι, φυτρώνουν άλλα τρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη με την κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Εμμισθος σύμβουλος (!) της Novartis ο Στουρνάρας

Ισχυρό σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η ομολογία του Γιάννη Στουρνάρα ότι με την ιδιότητά τους ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ, το 2011, διατηρούσε έμμισθη σχέση με τη Novartis, επιβεβαιώνοντας έτσι τον προστατευόμενο μάρτυρα αλλά και το FBI και προκαλώντας παράλληλα πολλά και εύλογα ερωτήματα.

Ο νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας πριν από την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων είχε παράσχει υπηρεσίες ως σύμβουλος αντί αμοιβής στη φαρμακευτική εταιρία, όπως μαρτυρούν σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν την Τρίτη στην προκαταρκτική επιτροπή από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, ο κ. Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μια κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

«Νόμιμα»

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά την αποκάλυψη-βόμβα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κεντρικός τραπεζίτης στη Βουλή είχε αποφύγει να πει το παραμικρό για την επαγγελματική του σχέση με τη Novartis, περιοριζόμενος να ακυρώσει τις κατηγορίες σε βάρος της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου και αρνούμενος ο ίδιος ότι ως υπουργός Οικονομικών δωροδοκήθηκε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή με τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα