Αναρχικοί έσπασαν 11 τζαμαρίες στην Ερμού και απειλούν με «ισοπεδωτικές καταστροφές»

Αναρχικοί έσπασαν 11 τζαμαρίες στην Ερμού και απειλούν με «ισοπεδωτικές καταστροφές»01.03.2018Αστυνομικά

Ούτε μια σύλληψη! Ζημιές σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη για τον Γιαγτζόγλου

Από απειλές για «ισοπεδωτική καταστροφή της πόλης» συνοδεύτηκε το μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν χθες τα ξημερώματα οι αναρχικοί στο κέντρο της Αθήνας,

σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Οι κουκουλοφόροι «κατέβασαν» με βαριοπούλες τις τζαμαρίες 11 καταστημάτων στην οδό Ερμού, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές. Ωστόσο, δεν προέκυψε διασύνδεση των προσαχθέντων με το περιστατικό και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητά αύξηση της αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο, σημειώνοντας ότι «δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο πρόληψης και καταστολής».

Οι συντονισμένες επιθέσεις, με αφορμή την απεργία πείνας και δίψας του φυλακισμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, αίτημα του οποίου είναι η άμεση μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Ανησυχία η οποία έγινε εντονότερη μετά το χτύπημα με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής. Για τον Γιαγτζόγλου, αντιεξουσιαστές στην Πάτρα πυρπόλησαν ΑΤΜ και προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη υποκαταστήματος αλυσίδας σουπερμάρκετ, ενώ στη Θεσσαλονίκη έκαψαν κάδους μπροστά στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Η τελευταία επιδρομή των αναρχικών σημειώθηκε στο γραφείο της καθηγήτριας του Πάντειου Πανεπιστημίου Χριστίνας Ζαραφωνίτου, όπου οι νεαροί έσπασαν την πόρτα και προκάλεσαν φθορές.

Πάντως, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιαγτζόγλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης, καταγγέλλει τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη για ολιγωρία. Αφορμή, η καθυστέρηση, όπως αναφέρει, εξέτασης του αιτήματος του κατηγορουμένου για μεταγωγή του από τις Φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα