Θρίλερ! Η απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis που ξετύλιξε το κουβάρι

Θρίλερ! Η απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis που ξετύλιξε το κουβάρι09.02.2018Παρασκήνιο

O 43χρονος ήθελε να πηδήξει από τον 13ο όροφο του «Hilton»

Το ραντεβού με το FBI την Πρωτοχρονιά του 2017 οδήγησε στην απελπισία τον Ελληνα χημικό, που εργαζόταν στα κεντρικά της εταιρίας στην Ελβετία

Σε σύγχυση ο Στουρνάρας,

προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα Νέα στοιχεία-σοκ! Υπάρχουν βίντεο που καίνε τους πολιτικούς

Η Θέση μας: ΖΕΡΒΑΣ - ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Διαβάστε αναλυτικά:

►Μπλέκουν Novartis - Σαμαρά μέσω του... Harvard►«Γιατροί τα έπαιρναν και έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών»►Ούτε λέξη από Στουρνάρα για τον... διακανονισμό►Φρουζής: Δεν πλήρωσα ποτέ πολιτικούς►Μία στις τρεις συντάξεις γήρατος κάτω των 500 ευρώ►Διάλογος με την ΠΓΔΜ παρά τις προκλήσεις►Κι άλλη άδεια στον Κουφοντίνα►Προσφορές 7 δισ. ευρώ για το (νέο) 7ετές ομόλογο

Μια απόπειρα αυτοκτονίας, πράκτορες του FBI που... έκοβαν βόλτες στην Ελβετία, καθώς και μια συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών συνθέτουν ένα θρίλερ που όμοιό του βρίσκει κανείς μόνο σε κινηματογραφική ταινία, από το οποίο ξετυλίχθηκε τελικά το κουβάρι των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της Novartis.

Η πρώτη φορά που έμαθε για τη μυστική έρευνα, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη, σχετικά με την υπόθεση Novartis το ελληνικό κοινό ήταν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένας καλοντυμένος άνδρας 43 χρόνων αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου «Hilton» στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί συνάντησή του στο ίδιο ξενοδοχείο με άγνωστο πρόσωπο και στη συνέχεια ο 43χρονος είχε ανέβει μόνος στο μπαρ του 13ου ορόφου, όπου παρήγγειλε μια μπίρα.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος άκουσε εμβρόντητος τον καλοντυμένο άνδρα να του λέει κλαίγοντας με λυγμούς: «Δεν θα πάω εγώ φυλακή για την εταιρία. Δεν θα πληρώσω εγώ τις αμαρτίες άλλων στη Novartis»!

Λέγεται, μάλιστα, ότι εκείνη την εποχή η ελληνική Δικαιοσύνη είχε προσεγγίσει τον παραλίγο αυτόχειρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την επίμαχη φράση του σχετικά με τη Novartis. Οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν μεγαλοστέλεχος της εταιρίας, και μάλιστα στην έδρα του ευρωπαϊκού τμήματός της, στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο ταλαντούχος χημικός από τη Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, είχε γρήγορη εξέλιξη στην ηγεσία της Novartis, με αποτέλεσμα τα στελέχη της να αναγνωρίσουν τις ικανότητές του και να του προσφέρουν τη θέση του μάνατζερ στα κεντρικά της Ελβετίας, μια θέση που αποδέχθηκε άμεσα και με χαρά. Τα Χριστούγεννα του 2016, όμως, ήταν προβληματισμένος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένος, καθώς μόλις δύο μήνες πριν είχε έρθει στη ζωή το παιδί του και θα περνούσε τις διακοπές του στην Ελλάδα.

Κάποιες πληροφορίες, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημες πηγές, κάνουν λόγο για περίεργες συναντήσεις του χημικού με Αμερικανούς στην Ελβετία, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν πράκτορες του FBI που έψαχναν στοιχεία στην Ευρώπη για τις «μαύρες» δουλειές της Novartis.

Προφανώς, ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη κατάλαβε ότι οι Αμερικανοί που τον είχαν προσεγγίσει δεν ήταν στελέχη εταιριών και τραπεζών, όπως συστήνονταν, αλλά πράκτορες, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε βάθος την έρευνά τους. Ισως γι' αυτό προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ομως, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: Τι γνώριζε και θέλησε να πέσει στο κενό από τον 13ο όροφο του «Hilton»; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά στη Novartis στην Ελβετία και δεν έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Περίεργες, αλλά και τραγικές συμπτώσεις. Δύο μεγάλα σκάνδαλα συνοδεύτηκαν από δύο πραγματικά θρίλερ. Το θέμα της παρακολούθησης της κυβέρνησης Καραμανλή, ξεκίνησε με τον άτυχο Κώστα Τσαλικίδη, που αρχικά εμφανίστηκε ως αυτοκτονία και σήμερα οι ανακριτικές Αρχές μιλούν για δολοφονία. Με μια απόπειρα αυτοκτονίας ξεκίνησε και η υπόθεση Novartis. Συμπτώσεις...

Keywords
Τυχαία Θέματα