Triplex καρωτίδων και παρακέντηση θυρεοειδούς από το διαγνωστικό κέντρο Prolipsismed

Triplex καρωτίδων και παρακέντηση θυρεοειδούς από το διαγνωστικό κέντρο Prolipsismed14.03.2019Πρόληψη

Στο διαγνωστικό κέντρο Πρόληψις μπορείτε να κάνετε κάθε είδους υπέρηχο που αφορά διάφορα μέρη του σώματος. Δύο από τα πιο εξειδικευμένα υπερηχογραφήματα είναι το triplex καρωτίδων και η παρακέντηση θυρεοειδούς.

Τρίπλεξ καρωτίδων

Οι καρωτίδες αρτηρίες είναι προσβάσιμες με υπέρηχο προκειμένου να μελετηθούν. Συγκεκριμένα μελετώνται η ύπαρξη ή όχι αθηρωματικών πλακών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν περιορισμό στη ροή του αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου

επιφέροντας νευρολογικό σύμπτωμα.

Όταν η εξέταση για triplex καρωτίδων ολοκληρωθεί ο γιατρός θα αξιολογήσει τα ευρήματα και θα αποφασίσει αν χρειάζεται ή όχι ο ασθενής κάποια αγωγή για συγκεκριμένα συμπτώματα όπως είναι η υπολιπιδαιμική αγωγή. Επίσης υπάρχει περίπτωση ο ασθενής να χειρουργηθεί με διάνοιξη καρωτίδων.

Σημαντικό πλεονέκτημα της εξέτασης είναι η ένδειξη των αρτηριακών δικτύων και των στεφανιαίων αρτηριών με αξιοπιστία.

Η εξέταση δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Αν δεν είναι η πρώτη φορά που ο ασθενής κάνει την εξέταση, είναι πολύ σημαντική η σύγκριση με τις προηγούμενες. Ο ασθενής βρίσκεται σε ύπτια θέση με τον λαιμό τεντωμένο και η διαρκεί 15 λεπτά.

Παρακέντηση θυρεοειδούς

Η παρακέντηση θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη είναι κατάλληλη για κυτταρολογικό έλεγχο στην περιοχή. Θεωρείται η πιο αξιόπιστη εξέταση για να διαγνωστεί ή όχι η κακοήθεια.

Η εξέταση γίνεται με υπερηχογραφική καθοδήγηση για να εξασφαλιστεί πιθανή κάκωση των δομών, να ληφθεί υλικό από τον όζο ή από οποιαδήποτε περιοχή.

Στο prolipsismed η εξέταση γίνεται με εντελώς ανώδυνο τρόπο και έχει χαμηλό κόστος. Επιπλέον είναι εντελώς ανώδυνη για τον θυρεοειδή.

Πώς γίνεται η παρακέντηση θυρεοειδούς;

Γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο του διαγνωστικού κέντρου από ειδικό ακτινολόγο με τον ασθενή σε ύπτια θέση. Αφού βρεθεί ο όζος γίνεται απολύμανση στο δέρμα και τοπική αναισθησία με τζελ.

Η βελόνη που χρησιμοποιείται είναι πολύ λεπτή και δεν προκαλεί καμία ενόχληση στον ασθενή. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μερικές φορές και το υλικό αποστέλλεται στο εργαστήριο για να μελετηθεί.

Κλείστε ραντεβού με το διαγνωστικό κέντρο για όλους τους υπερήχους και τις παραπάνω εξετάσεις, αποκλειστικά στο Διαγνωστικό Πρόληψις.

Keywords
Τυχαία Θέματα