Αθλιος Κυρίτσης: «Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ»!

Αθλιος Κυρίτσης: «Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ»! 14.03.2019Ρεπορτάζ

Στην απίστευτη και ανεκδιήγητη δήλωση ότι δεν... θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης...

...θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σχολιάσει τον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση εδώ και μία εβδομάδα και προβλέπει, μεταξύ άλλων, μειώσεις ποινών για την κατασκευή και την κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα

ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης, σημειώνοντας προκλητικά πως στις συγκρούσεις στον δρόμο δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά. «Ευτυχώς στις συγκρούσεις στον δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, ο κ. Κυρίτσης χρειάζεται κάποιον να του... φρεσκάρει τη μνήμη και να του υπενθυμίσει την ιστορία με τους νεκρούς της Marfin, στις 5 Μαΐου του 2010. Ενα τραγικό περιστατικό στο οποίο είχαν βρει τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι (ένας άνδρας και δύο γυναίκες, η μία έγκυος) και το οποίο είχε ξεκινήσει όταν κουκουλοφόροι που είχαν αποσπαστεί από τη μαζική διαδήλωση εναντίον του Μνημονίου, που ήταν σε εξέλιξη, είχαν ρίξει μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Ο κ. Κυρίτσης απάντησε και στα πυρά που εκτοξεύει η Ν.Δ. για την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «άφησε 110 δικογραφίες σε μια δίκη και προσπαθεί να χρεώσει την καθυστέρηση στην κυβέρνηση». Δήλωσε, πάντως, ότι στον διάλογο πρέπει να ξαναδούν το θέμα του βιασμού αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν υπάρχει όριο στο θράσος» απαντά η Ν.Δ.

Την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος μέσα από τις δηλώσεις του εμφανίστηκε προκλητικός και απερίσκεπτος απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που πριν από σχεδόν εννέα χρόνια θρήνησε τρεις νέους ανθρώπους από τον εμπρησμό υποκαταστήματος της Marfin επί της Σταδίου.

«Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Αμεση ήταν και η απάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του βουλευτή. «Δυστυχώς, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, κύριος Κυρίτσης Γεώργιος, μπερδεύει τις μολότοφ με τις μπογιές και τα τρικάκια, θεωρώντας αυτές ως ένα ήπιο μέτρο αντίδρασης.

Τον προκαλούμε, λοιπόν, στην πρώτη επίθεση που θα δεχθεί αστυνομικός από μολότοφ να έρθει στο νοσοκομείο και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη φονικότητα αυτών των όπλων. Και φυσικά λυπούμαστε που ξεχνάει ότι στη δημοκρατία δεν έχει θέση η βία αλλά ο διάλογος».

Keywords
Τυχαία Θέματα