Εγιναν μαλλιά κουβάρια στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ!

Εγιναν μαλλιά κουβάρια στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ!14.03.2019Πρόσωπα

Σκληρή αντιπαράθεση Μεγαλοοικονόμου - Καββαδία για το εμπάργκο στον Σκάι. «Επεισόδια» και από Κασιμάτη - Κοντονή

Πολλαπλές εσωκομματικές πυρκαγιές άναψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ταραχώδους συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ιδιαιτέρως τεταμένη.

Οι εστίες ανάφλεξης που δημιουργήθηκαν μεταξύ των βουλευτών και των υπουργών ήταν αλυσιδωτές, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να αναγκάζεται να διαδραματίσει τον ρόλο πυροσβέστη, ζητώντας από τους βουλευτές «να μην τα γκρεμίσουν όλα».

Ολα ξεκίνησαν όταν τον λόγο έλαβε η βουλευτής Αννέτα Καββαδία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν πρέπει να γίνονται από τους βουλευτές «παρεμβάσεις lifestyle», προσθέτοντας πως είναι αδήριτη ανάγκη να τηρείται το εμπάργκο στον Σκάι, «φωτογραφίζοντας» έτσι τη συνάδελφό της Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Η τελευταία, παρεμβαίνοντας, μίλησε για στοχοποίησή της, απειλώντας πως θα παραδώσει την έδρα της! «Δεν παρέδωσα την έδρα μου και στήριζα την κυβέρνηση ανιδιοτελώς. Αν δεν σας αρέσει, δεν θα ψηφίσω και αύριο, και με αναγκάζετε να πάω σπίτι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος» φέρεται ότι είπε η κυρία Μεγαλοοικονόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αννέτα Καββαδία πήρε εκ νέου τον λόγο, αναφέροντας πως δεν δέχεται να την εγκαλούν επειδή ασκεί κριτική. «Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά εδώ, τότε πού;» αναρωτήθηκε. Μετά το περιστατικό, η κυρία Μεγαλοοικονόμου βγήκε από την αίθουσα της Γερουσίας ιδιαιτέρως εκνευρισμένη, με πολλούς βουλευτές και υπουργούς να σπεύδουν κι εκείνοι έξω από την αίθουσα προσπαθώντας να την ηρεμήσουν...

Αναψαν ξανά τα αίματα

Τα αίματα άναψαν και πάλι όταν τον λόγο πήρε η γνωστή «αντάρτισσα» Νίνα Κασσιμάτη, που όχι μόνο εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη διαρροή του ψηφοδελτίου της κατά την πρώτη ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά «έδειξε» για αυτή τη διαρροή τους συναδέλφους της Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Χρήστο Καραγιαννίδη, ζητώντας να εξαιρεθούν από την εφορευτική επιτροπή! Ο Νίκος Βούτσης, πάντως, υποστήριξε ότι η διαρροή έγινε από την αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να παρέμβει ξανά όταν ο Σταύρος Κοντονής πρότεινε ανερυθρίαστα μαζική καταψήφιση του άρθρου 32 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές, πρόταση που ενισχύει τα σενάρια περί «δεξιάς παρένθεσης».

Η αδιανόητη πρόταση απορρίφθηκε, με τον κ. Βούτση να ξεκαθαρίζει πως μια τέτοια κίνηση θα εξέθετε το κόμμα και θα φαινόταν σαν να παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μικροπολιτικά παιχνίδια. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής μετατρέπεται σε μεγάλη εσωκομματική πληγή, καθώς φέρεται ότι «τα έβαλε» τόσο με τη Μυρσίνη Ζορμπά, λόγω του θέματος της ανταλλαγής αγαλμάτων με τα Σκόπια, λέγοντας πως «δεν γίνεται να βγάζει ψεύτη τον Βαρώτσο», όσο και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, στον οποίο επιτέθηκε για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Τέλος, τη δυσαρέσκειά του για θέματα δικαιοσύνης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε πως άλλα θέματα «τρέχουν», ενώ άλλα όχι. Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στον κ. Πολάκη ότι έχει απόλυτο δίκιο και αναγνώρισε για ακόμα μία φορά, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, πως υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις, γεγονός απαράδεκτο, ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλες υποθέσεις. «Πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία» ακούστηκε να λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα