Αιτήσεις για επιδότηση 6.000 άνεργων πτυχιούχων

Αιτήσεις για επιδότηση 6.000 άνεργων πτυχιούχων29.11.2018Οικονομία

Aρχισε χθες, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους εργοδότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης 6.000 ανέργων...

...στον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνοντας ως επιδότηση το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των ωφελουμένων.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο σύνολο της επικράτειας, στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης

(RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν:
• Επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε: α) Μεταποίηση-Βιομηχανία, β) Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, γ) Υλικά-Κατασκευές (κατασκευές) και δ) στη μεταφορά και αποθήκευση.
• Επιχειρήσεις, ανεξάρτητα με το αντικείμενο δραστηριότητας, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικοτήτων πληροφορικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 39 ετών, απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 15 μήνες. Μετά τη λήξη αυτού του χρονικού διαστήματος η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει τις θέσεις για επιπλέον τρεις μήνες, χωρίς επιχορήγηση.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου με ανώτατο όριο το ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως για κατόχους πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα 700 ευρώ μηνιαίως για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τα 800 ευρώ μηνιαίως για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα