Νέες καθυστερήσεις για τον Γιάννο! Του έδωσαν (και πάλι) προθεσμία

Νέες καθυστερήσεις για τον Γιάννο! Του έδωσαν (και πάλι) προθεσμία28.09.2018Πρόσωπα

Δεκαπέντε μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που ασκήθηκε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του και ακόμη δεν έχουν δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μετά τη δίμηνη προθεσμία που είχε λάβει από τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, το ζεύγος Παπαντωνίου χθες ζήτησε επιπλέον χρόνο για να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του και του δόθηκε.

Το νέο ραντεβού του Γιάννου Παπαντωνίου

και της Σταυρούλας Κουράκου με τους δικαστικούς λειτουργούς κλείστηκε για τις 22 Οκτωβρίου 2018, οπότε και θα κληθούν να αντικρούσουν ένα κατηγορητήριο-φωτιά. Σε αυτό καταγράφονται κινήσεις με τις οποίες ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φέρεται ότι νομιμοποίησε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα, με τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου να εκτιμάται σε περίπου 400.000.000 ευρώ.

Οι γνωρίζοντες καλά την υπόθεση αναφέρουν πως πολλά από τα στοιχεία που επικαλούνται σήμερα οι ανακριτές είναι γνωστά στη Δικαιοσύνη από το 2013, γεγονός που κάνει πολλούς να απορούν για ποιον λόγο σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας κωλυσιεργίες, με την υπόθεση να… σέρνεται επί σειρά ετών.

Τι θα κάνει η Δημητρίου;

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, όταν βεβαίως γυρίσει, αφού ακόμη μια φορά λείπει στο εξωτερικό.

Είναι ξεκάθαρο, εκτιμούν νομικοί κύκλοι, πως ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει στρέψει το βλέμμα του και στη Βουλή, η οποία καλείται να διερευνήσει εάν στοιχειοθετείται σε βάρος του ακόμη ένα κακούργημα, αυτό της παθητικής δωροδοκίας. Ενας επιπλέον λόγος που επιχειρεί να «ροκανίσει» τον χρόνο, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, είναι το γεγονός ότι μετά την απολογία του για το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης.

Ο ίδιος και η σύζυγός του έφτασαν μαζί με τον συνήγορό τους στο κατώφλι των ανακριτών. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να οριστεί νέα ημερομηνία και ο κ. Παπαντωνίου αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα