Ερντογάν και Τσαβούσογλου απειλούν και εκβιάζουν εάν δε γίνει το δικό τους

21:13 8/9/2019 - Πηγή: Armynow

Σε κοινό συντονισμό ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με 5,5 εκατομμύρια προσφύγους αν δε πάρει χρήματα και την Ιντλίμπ και ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε από την κατεχόμενη Αμμόχωστο προξενείο και διαμηνύει με θράσος «θα μάθετε να μοιράζεστε».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν που σε νέες δηλώσεις του το απόγευμα της Κυριακής απείλησε με 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες την Ευρώπη, «αν δεν έρθει η βοήθεια από Ε.Ε.» θα ανοίξει τα σύνορα.

Όπως δήλωσε ο Ερντογάν «αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη δεν

θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλίμπ».

Η νέα απειλή Ερντογάν έρχεται μία ημέρα μετά από την προειδοποίηση που απηύθυνε ότι «θα ανοίξει τις πόρτες» στους πρόσφυγες από τη Συρία για να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Σε ομιλία του το Σάββατο είχε διερωτηθεί, μεταξύ άλλων, «η Τουρκία πώς θα αντέξει στο βάρος των 4 εκατομμυρίων προσφύγων; Μη μας παρεξηγήσουν… Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι».

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα λέγοντας πως ίσως ενδέχεται να επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη σε περίπτωση που δεν λάβει διεθνή στήριξη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο Τσαβούσογλου «ουρά» του Ερντογάν από τα κατεχόμενα

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Γιαλούσα όπου ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από χτες στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας. «Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, όπως ανακοίνωσε.

Μιλώντας  για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε νέες θρασύτατες απειλές λέγοντας όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι «Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο». «Θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε» συμπλήρωσε.

The post Ερντογάν και Τσαβούσογλου απειλούν και εκβιάζουν εάν δε γίνει το δικό τους appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα