Το Ιρανικό τάνκερ που ακόμα «ψάχνουν» οι ΗΠΑ έφτασε στον προορισμό του και πούλησε το πετρέλαιο

19:29 8/9/2019 - Πηγή: Armynow

Τέλος στο σήριαλ με το Ιρανικό τάνκερ καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ιρανικής κυβέρνηση το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται στον προορισμό του και έχει πουλήσει το πετρέλαιο

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις δυτικές δυνάμεις έφθασε στον προορισμό του και πούλησε το πετρέλαιό του, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

«Το δεξαμενόπλοιο έφθασε

στον προορισμό του, το πετρέλαιο έχει πουληθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αμπάς Μουσαβί στο τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να αποκαλύπτει εάν το πετρέλαιο έχει παραδοθεί.

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του ανοικτά της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφήθηκε από δορυφόρο ανοικτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς.

Ιράν: Το βρετανικό πλοίο θα απελευθερωθεί «σύντομα»

Το Ιράν μπορεί να απελευθερώσει σύντομα ένα βρετανικό πλοίο το οποίο συνέλαβε, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων νομικών βημάτων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

«Ελπίζω πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και αυτό το δεξαμενόπλοιο θα απελευθερωθεί», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί.

Το Σάββατο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον ανέβασε στο Twitter φωτογραφία που φέρεται να είναι από δορυφόρο και δείχνει το Adrian Darya 1 να κινείται αργά περίπου δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών της συριακής πόλης Ταρτούς στη Μεσόγειο.

Μάλιστα κατηγόρησε το Ιράν ότι «ψεύδεται» για την υποτιθέμενη δέσμευσή του να μην στείλει το τάνκερ στη Συρία μετά την απελευθέρωσή του τον περασμένο μήνα από τις αρχές του Γιβραλτάρ. Η Τεχεράνη τονίζει ότι δεν έχει αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις.

Στις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν αναφορές ότι το Adrian Darya 1 βρισκόταν κάπου μεταξύ Κύπρου και Συρίας, με τον αναμεταδότη του να κλείνει και την ακριβή του θέση να παραμένει άγνωστη, εν μέσω αμερικανικών απειλών για κυρώσεις σε όποια χώρα προσέφερε λιμάνι στο πλοίο.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι καταφεύγει σε «εκβιασμό» μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ είχε προσφέρει στον Ινδό καπετάνιο του τάνκερ και τους καπετάνιους άλλων ιρανικών πλοίων σημαντικά χρηματικά ποσά σε μετρητά με αντάλλαγμα να «παραδώσουν» τα πλοία τους στις ΗΠΑ, υπό την απειλή προσωπικών κυρώσεων.

Τον Ιούλιο, το Ιράν συνέλαβε ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο κοντά στο Στενό του Χορμούζ για φερόμενες παραβιάσεις της ναυσιπλοΐας, δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη από βρετανικές δυνάμεις ιρανικού δεξαμενόπλοιου κοντά στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο απελευθερώθηκε στη συνέχεια. Το Ιράν απελευθέρωσε την περασμένη εβδομάδα επτά από τα 23 μέλη του πληρώματος του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου.

Πηγή: Reuters/sputnik/newspost

The post Το Ιρανικό τάνκερ που ακόμα «ψάχνουν» οι ΗΠΑ έφτασε στον προορισμό του και πούλησε το πετρέλαιο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα