Όλες οι αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά

19:57 8/9/2019 - Πηγή: iPop

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς. Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινούν τα σχολεία της χώρας, με το υπουργείο Παιδείας να δηλώνει σε ετοιμότητα. Αυτές είναι όλες οι αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας,

οι αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά αποτελούν βελτιωτικές κινήσεις και όχι ριζικές αλλαγές, οι οποίες θα ξάφνιαζαν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία, ενώ οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν αναμένεται αρχικά να είναι στις θέσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ακόμη ότι το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την περασμένη Πέμπτη ανέφερε την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, εκ των οποίων οι 16.191 αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Όσον αφορά τις τάξεις του δημοτικού, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, εκτός απ’ την απόφαση του υπουργείου να επαναφέρει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις. Μια πρόθεση που θα ισχύσει ήδη από την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, αναμένεται να συνεχιστεί η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», όπου οι μαθητές για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, μπορούν να αφήνουν την τσάντα με τα βιβλία τους στο σχολείο.

Οι αλλαγές έρχονται στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο είναι αυτό ψηφίστηκε όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου. Αναλυτικά το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια:

Οι εξετάσεις θα γίνουν σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα ίδια ακριβώς μαθήματα τόσο για το απολυτήριο, όσο και για τις πανελλαδικές. Αντί των Λατινικών, οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων θα είναι 6 την εβδομάδα.Οι Ομάδες Προσανατολισμού θα είναι τέσσερις, όσα και τα επιστημονικά πεδία.

Τι αλλαγές φέρνει η νέα ηγεσία:

Κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».Μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα: Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και ΑρχαίαΜείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση, στο 15% του συνολικού βαθμού.

Σημειώνεται επίσης ότι οι απόφοιτοι του 2019 που αποφασίσουν να δώσουν ξανά Πανελλαδικές το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν στις Πανελλαδικές 2019.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο κοστίζει φέτος η τσάντα του μαθητή;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Όλες οι αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα