Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Νέα holding εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 140 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Βespoke SGA Holdings, που μόλις ιδρύθηκε

«Βespoke» σημαίνει «κατά παραγγελία», κάτι που φτιάχνεται ή παραγγέλλεται ειδικά για την περίσταση, κάτι custom made.

Aυτή την ονομασία επέλεξε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος για την νέα εταιρεία holding, που ίδρυσε και η οποία έχει μετοχικό

κεφάλαιο 140 εκατ. ευρώ.

Η Βespoke SGA Holdings ιδρύθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου και αντικείμενο της είναι οι δραστηριότητες εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding). Συγκεκριμένα στα έγγραφά της ίδρυσης της αναφέρεται πως σκοπός της είναι :

"α) η άμεση και έμμεση απόκτηση, διατήρηση ή πώληση συμμετοχών σε ημεδαπές η/και σε αλλοδαπές εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί ή θα συσταθούν, οποιασδήποτε μορφής και σκοπού, καθώς και η ανάπτυξη και άσκηση οποιασδήποτε άλλης επενδυτικής δραστηριότητας στην ημεδαπή ή και την αλλοδαπή.

β) η σύναξη κοινοπραξιών ή/και συνεργασιών με άλλες ημεδαπές ή/και αλλοδαπές εταιρείες οποιασδήποτε μορφής και σκοπού ή και με φυσικά πρόσωπα του εσωτερικού ή του εξωτερικού

γ) η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

δ) άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες συναφείς ή βοηθητικές με τις ανωτέρω"

140 εκατ. ευρώ μετοχικό κεφάλαιο σε 5 δόσεις

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτεται κατά 1,4 εκατ. ευρώ από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο (1% του μετοχικού κεφαλαίου) με το υπόλοιπο 99% (138, 6 εκατ. ευρώ) να βάζει η εταιρεία «S.A.G. Investments & Holdings Limited», που έχει έδρα την Κύπρο. Ποσό 35 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε σε μετρητά κατά την σύσταση της εταιρείας ενώ τα υπόλοιπα 105 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν, επίσης σε μετρητά, σε τέσσερις δόσεις ύψους 26,25 εκατ. ευρώ (μια κάθε χρόνο μέχρι το τέλος του 2026).

Οι άνθρωποι του προέδρου

Το πρώτο ΔΣ της εταιρείας αποτελείται από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και πολύ στενούς συνεργάτες του. Αναλυτικότερα συναντάμε την Μαρία Γεώργαλου, που έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αναπληρώτρια διεθύνουσα σύμβουλος της Chipita, αυτή την στιγμή είναι αντιπρόεδρος της Chipita Foods Α.Ε.και πρόσφατα εντάχθηκε και στο ΔΣ του Fourlis Group, την Ιλεάνα Αντύπα (Managing Director μέχρι πρόσφατα στην Rothschild & Co), τον Γιάννη Παπαχρήστου (Deputy CEO - Commercial της Chipita στο πλευρό του Σπύρου Θεοδωρόπουλου με σημαντική πορεία σε Coca-Cola HBC και L’oreal ), τον Σωτήρη Φώλια (Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία GF Energy A.Β.Ε.E. (Βιοκαύσιμα και Α.Π.Ε.), συνιδρυτής και Γεν. Διευθυντής της εταιρείας NUTRAMINS-Nutraceuticals – Branded ingredients, Μέλος ΔΣ και στην Chipita Foods AE και γιός του Αχιλλέα Φώλια συνεταίρου του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην Wonderplant), τον Aντώνη Θεοδωρόπουλο (του Σπυρίδωνος), τον Θέμη Μακρή (Διευθύνων Σύμβουλος της Wonderplant), την Αγγελική Οικονονόμου (Διευθύνουσα Σύμβουλος της Νίκας και μέλος ΔΣ της Chipita Foods AE), την Αρτέμιδα Ντούσια (Διευθύντρια Οικοκομικών υπηρεσίων της Nίκας), την Νίκη Σμυρνή (παλαιότερα και επι εξαετία Head of Strategy στην Chipita με σημαντική πορεία και στον κλάδο εστίασης της Vivartia- Goody’s/Flocafe) και την Κατερίνα Μαγγανά (δικηγόρος)

Υπενθυμίζεται πως μετά την εξαγορά της Chipita από την Mondelez ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει κάνει την είσοδο του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ, μαζί με το επενδυτικό κεφάλαιο EOS Capital Partners που διαχειρίζεται ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, προχώρησαν σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με τους μετόχους της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ για την από κοινού τους συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ενώ ανακοίνωσε και την απόκτηση των εταιρειών «Έδεσμα» και «Αμβροσία» μετά από συμφωνία με τους μετόχους των δύο εταιρειών.

Και όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα