Ασιατικές αγορές: Μικτά πρόσημα, με φόντο την επικείμενη συνομιλία Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε  την απόφασή της να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική πολιτική.

Mικτές διαπραγματεύσεις την Παρασκευή (18/3) στα χρηματιστήρια Ασίας -Ειρηνικού. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,74% , καθώς οι μετοχές του κινεζικού τιτάνα τεχνολογίας Tencent υποχώρησαν περισσότερο από 2%. Ο δείκτης αναφοράς είχε μια ευμετάβλητη εβδομάδα μέχρι στιγμής, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες τη

Δευτέρα και την Τρίτη πριν από μια δραματική ανάκαμψη τις επόμενες δύο ημέρες.

Οι μετοχές της Ping An Insurance στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άλμα άνω του 1% παρά το γεγονός ότι ανέφεραν τη μεγαλύτερη πτώση στα ετήσια κέρδη της από το 2008.

Η πόλη υποδέχτηκε επίσης την πρώτη της SPAC την Παρασκευή, με την Aquila Acquisition να κάνει το ντεμπούτο της. Η εταιρεία ανέφερε ότι είχε συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια Χονγκ Κονγκ (127,88 εκατομμύρια δολάρια) από την προσφορά.

Στην ηπειρωτική Κίνα, το Shanghai composite σημείωσε άνοδο 1% ενώ το στοιχείο Shenzhen σημείωσε άνοδο 0,109%.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,69% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,59. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,32%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,6%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 0,16% χαμηλότερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συνομιλήσει με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, με τους δύο ηγέτες για να συζητήσουν θέματα όπως ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφασή της να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική πολιτική. Σε μια ευρέως αναμενόμενη απόφαση, η ιαπωνική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητους τους στόχους των επιτοκίων.

Η BoJ προειδοποίησε στη δήλωση νομισματικής της πολιτικής για «εξαιρετικά υψηλές αβεβαιότητες» σχετικά με το πώς η κατάσταση στην Ουκρανία θα επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές στην Ιαπωνία.

Μετά την ανακοίνωση της BoJ, το ιαπωνικό γεν διαπραγματεύτηκε στα 118,74 γιεν ανά δολάριο, ακόμα πιο αδύναμο από τα επίπεδα κάτω του 118 που παρατηρήθηκαν έναντι του δολαρίου νωρίτερα την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα